Mooi interview met een vrouw die gelukkig is.

Linda Evans (78) zal voor een hele generatie altijd een beetje Krystle Carrington uit Dynasty blijven. Ze heeft echter meer gedaan én ze werkt nog altijd.

Haar meest recente rol is in het geestige Swan Song (Apple+) waarin ze een vrouw speelt...

...die in haar testament laat vastleggen dat haar oude kapper voor haar begrafenis haar haar en make-up zal doen.

Article continues after the ad

Over ouder worden is Evans heel positief. "Het leven wordt een veel mooiere wedstrijd als je wat ervaring hebt," zegt ze in Hallo. "Ik heb iets geleerd wat ik dolgraag had gehad toen ik jonger was en dat is houden van mezelf. Ik heb geleerd wat het betekent om je eigen beste vriend te worden en het is geweldig. Daarom gaat het zo goed met me. Ik heb maar weinig nodig, want ik ben echt een gelukkig mens."

Linda, hier met haar hond Alexie: "Als je ouder wordt, kijk je terug op je leven en kom je erachter dat je het meest hebt geleerd van de dingen die je ooit vreselijk vond. Alles in het leven heeft een bedoeling en als je daar oog voor hebt en van leert, ga je het leven op een totaal andere manier bekijken."

"Ik denk dat onze jaren als vijftigers en zestigers de mooiste van je leven zijn. Vrouwen hebben zo'n glow als ze in de vijftig zijn. Ik reis de wereld rond voor voordrachten en ik zeg altijd tegen vrouwen dat alles mogelijk is, als ze ervoor open staan."

Over relaties zegt Linda: "Ik ben op dit moment gelukkig in mijn eentje. Het is niet dat een man je niet gelukkig kan maken – ik ben gezegend omdat ik  buitengewone relaties heb gehad en ik had er niet een willen missen. Maar het is geen must. Het is niet en/of, het is en/en. De relatie zal geweldig zijn als je van jezelf houdt en geen ander nodig hebt om dat voor je in te vullen."

Linda woont al 21 jaar op een flinke lap grond in de staat Washington met haar zus, haar neef en haar stiefdochter uit haar huwelijk met John Derek (hier links, in 1970). "Ik blijf fit door de boel hier te onderhouden," zegt ze. "Het is net een klein stadje: ik heb wegen, bronnen, zonnepanelen, fruitbomen en een tuin om bij te houden. Ik kweek van alles, van sla, aardappels en pompoenen tot tomaten en kruiden. Ik zou er 24 uur per dag mee bezig kunnen zijn."

En haar beste tip? "Ik ben dol op yoga. Ik wou dat ik dat eerder had ontdekt. Dankzij yoga marcheer je met 85, 90 jaar nog een berg op. Je bouwt iets op van binnenuit. Het is een geweldige investering in je toekomst."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in