"Als dit voorbij is, ga ik elke druppel vreugde uit het leven persen."

Joan Collins (87) toerde met haar One Woman Show toen corona uitbrak en alles stil kwam te liggen. "Ik werk nu zo'n zeventig jaar en dit heb ik nog nooit meegemaakt," zegt ze. "Ik heb nog nooit zo lang niets gedaan."

Gelukkig heeft ze nog wel iets omhanden en dat is zich verheugen op kerst. "Ik ga kerst dus echt niet cancellen," zegt ze. In de tweede week van november stond haar boom al in haar appartement in Belgravia.

Iets waar haar man Percy Gibson zo zijn twijfels over had. "Natuurlijk maken we er wat van met kerstmis," zegt ze. "Als het kan, ontvangen we de kinderen en de kleinkinderen. Percy doet het zware werk in de keuken, zoals de kalkoen, en ik dek de tafel."

Article continues after the ad

Dame Collins heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze de lockdownregels een aanslag vindt op 'mijn rechten als burger, mijn rechten als mens en mijn rechten om te leven als een beschaafd mens, niet in een draconische maatschappij die in de gaten wordt gehouden door de Stasi.'

Zoals ze al eerder zei (en denk hierbij aan de afgemeten manier waarop Alexis Carrington in Dynasty haar punt maakte: "Als dit voorbij is, ga ik elke druppel vreugde uit het leven persen."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in