'Ik kom steeds dichter bij mezelf.'

Actrice, DJ en fitnessgoeroe 'Killerbody' Fajah Lourens (40) heeft haar beide borstimplantaten laten verwijderen omdat er een voor de tweede keer lek was.

"Ik heb deze Kerst afscheid genomen van mijn nepborsten en kom steeds dichter bij mezelf," aldus Lourens.

Op haar blog vertelt ze dat ze als kind al grotere borsten wilde. Haar latere operatie leidde tot de nodige complicaties: voor de tweede keer in vijf jaar kampte Lourens met een lekkend borstimplantaat. Hoewel een arts haar adviseerde de implantaten te laten verwijderen, koos Lourens ervoor ze te laten vervangen door nieuwe exemplaren.

Article continues after the ad

Hierop traden weer complicaties op, waaronder een bacteriële huidinfectie. Toen de voormalige actrice positief op het coronavirus was getest, bleek dat een van haar implantaten gedraaid was. Daarop besloot ze beide implantaten te laten verwijderen.

"Ik heb geen borsten nodig om gezien te worden. Ik kan mezelf zien en vrouwelijk vinden zonder borsten. Dat is hoe ik er nu in sta. Hier moest ik me de afgelopen weken even doorheen worstelen", vertelt ze over haar situatie, die ze "een emotionele rollercoaster" noemt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in