'Hierdoor heb ik de toekomst van mijn gezin veiliggesteld.'

Opmerkingen die onze cover-powervrouw Eva Jinek in haar exclusieve interview in Nouveau maakte - je leest dit soort dingen het eerst bij ons! -  zorgen weer voor opwinding in de media.

Ditmaal gaat het over haar salaris. Bij de NPO zat ze aan het plafond van € 194.000, bij RTL4 verdient ze daar een veelvoud van. Volgens oud-RTL-baas Fons van Westerloo zou het om € 1,2 miljoen euro per jaar gaan.

Op de vraag hoe het is om ineens zoveel meer geld te verdienen, zegt ze in Nouveau: "Bij de publieke omroep verdiende ik ook al veel geld, hè."

Article continues after the ad

Toch maakte haar huidige RTL-salaris ook indruk op haar. Vroeger riep ze al dat ze slapeloze nachten had van haar NPO-tonnen. "Kun je nagaan hoe ik me nu voelde," zegt ze in Nouveau. "Verpletterd! Maar kijk: ik leefde al als iemand die zich geen zorgen over geld hoefde te maken."

'Ik was al gezegend'

"Voor mij is rijkdom dat je nooit op eten hoeft te beknibbelen. Dat ik bij Albert Heijn zoveel dure producten kan kopen als ik wil. Of bij de fruitboer in mijn straat gewoon alles neem waar ik trek in heb. Dus ik was al gezegend."

Wel geeft haar indrukwekkende inkomen Eva rust. "Wat ik nu voel – en dat komt ongetwijfeld ook doordat ik kind ben van vluchtelingen – is: ik kan de toekomst van mijn kleine gezinnetje veiligstellen."

Toen haar RTL-contract rond was, kocht Jinek een mooie woonboerderij. "Ik heb dat grotemensenhuis met tuin in Abcoude gekocht, en daarmee kan ik Pax iets nalaten. Als hij later wíl studeren, kunnen we dat betalen. Ik kan niet anders zeggen dan dat dat een zeer geruststellend gevoel is. Geld neemt je onzekerheden of zorgen niet weg, maar wél de zorgen die gebrek aan geld kunnen veroorzaken."

Het hele interview met Eva Jinek lezen? Koop Nouveau in de winkel óf bestel het nummer op Magazine.nl dan wordt het tijdelijk zonder verzendkosten aan je opgestuurd!