Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat betekenen de Trump Toestanden voor Melania?

De Sfinx houdt zich nog stiller dan anders.  Oud-president Donald Trump leek de afgelopen jaren overal mee weg te komen, maar momenteel gaat het even niet zo lekker. Een week geleden deed de FBI een inval in Mar-a-Lago, zijn golfclub en villa bij Miami, op zoek naar documenten die hij niet in bez...

Wat betekenen de Trump Toestanden voor Melania?

De Sfinx houdt zich nog stiller dan anders. 

Oud-president Donald Trump leek de afgelopen jaren overal mee weg te komen, maar momenteel gaat het even niet zo lekker.

Een week geleden deed de FBI een inval in Mar-a-Lago, zijn golfclub en villa bij Miami, op zoek naar documenten die hij niet in bezit mocht hebben. Dinsdag beval de rechter hem zijn belastingaangiften te overleggen. En woensdag werd hij vier uur verhoord door de procureur-generaal in New York. Zij vermoedt dat hij over de omvang van zijn vermogen heeft gelogen, hij beriep zich 440 keer op zijn zwijgrecht.

Dat is een civiele zaak, daarnaast lopen er diverse strafrechtelijke zaken tegen Trump, naast het onderzoek naar zijn rol bij de rellen rond de bestorming van het Capitool in januari 2021. Voor zijn aanhang mag hij dan onaantastbaar zijn, voor justitie is hij dat niet.

Hoe het allemaal gaat aflopen is onbekend, duidelijk is wel dat wat er ook gebeurt, het niet veel zal uitmaken voor zijn vrouw Melania. Die laveert al sinds 1998 stoïcijns met hem mee langs hoogte- en dieptepunten en zegt dat ze op 6 januari niet eens wist dat er rellen waren 'want ik was bezig met een van mijn taken als first lady of the United States of America.'

Donald, Melania en Barron in 2009

Donald houdt haar al 24 jaar buiten zijn zaken, zij en hun zoon Barron (16) zullen hoe dan ook kunnen doorgaan met hun leven, zoals ze dat eigenlijk altijd hebben gedaan. Dit wil niet zeggen dat er geen warmte in hun relatie is, haar biograaf Mary Jordan, verslaggever van de Washington Post, omschrijft hun huwelijk in 'The Art of her Deal' als een vriendelijk soort partnerschap: 'Melania en haar man lijken vooral heel erg op elkaar: ze zijn allebei zakelijk, berekenend, en op zichzelf.'

Donald legde Melania dan ook geen strobreed in de weg toen ze zich na hun vertrek uit het Witte Huis terugtrok uit het openbare leven.

Ze vergezelde hem niet langer naar rally's en spreekbeurten, ze werd in juli 2021 even met Barron  in New York gespot en werd sporadisch met hem gezien in het restaurant van Trump's Bedminster Golf Club, maar leeft toch vooral teruggetrokken in Mar-a-Lago waar ze haar eigen vertrekken heeft en Barron in de buurt naar een privéschool gaat.

Wel mopperde Donald online dat de FBI bij de huiszoeking een rommeltje van haar kasten had gemaakt, wat zeldzaam huiselijk van hem was. Niet bekend is of er ook spullen van Melania zijn meegenomen.

First Lady zijn is een erebaantje waar geen salaris tegenover staat; het enige wat van haar werd verwacht is dat ze de kleding die ze op officiële momenten (de inauguratie van haar man, staatsbezoeken) heeft gedragen bij haar vertrek uit het Witte Huis zou overdragen aan het Nationaal Archief.

De Hervé Pierre jurk die ze op het Inaugural Ball droeg doneerde ze al aan het Smithsonian.

Wat er ook allemaal gaande is rond Donald, het zal grotendeels langs Melania heen gaan. Vermoedelijk zou ze, gezien haar voorkeur voor een leven buiten de spotlights, er niet rouwig om zijn als haar man zich niet beschikbaar zou stellen voor de verkiezingen in 2024. Maar zet hij dat plan toch door, dan zal ze er zijn om bij speeches naar hem te kijken en zijn fotomomentjes enigszins op te fleuren. Want zo is ze ook wel weer.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in