Mantelzorg op zijn Hollywoods! 

Zelfs voor Hollywood is het vrij bizar om een volwassen man te adopteren teneinde een niet echt bestaande titel te kunnen doorgeven. Maar dat is toch precies wat Frédéric Prinz von Anhalt (78) heeft gedaan.

Frédéric is de weduwnaar van filmster Zsa Zsa Gábor, met wie hij jarenlang als een soort royal Kardashians avant la lettre hof hield in Bel Air. Frédéric was Gabors 9de echtgenoot, ze waren sinds 1986 samen. "We zijn niet uit liefde getrouwd," zegt hij eerlijk. "Het was een vriendschap. Maar als je zo lang samen bent, wordt het vanzelf toch liefde."

Article continues after the ad

Zsa Zsa was 26 jaar ouder en stierf in 2016, Frédéric erfde de villa en al haar bezittingen.

'The Prince of Bel Air' is geboren als Hans Robert Lichtenberg, leerde voor bakker, bestierde in Duitsland diverse sauna's en nam in 1980 zijn nieuwe naam aan, toen hij zich op zijn 35ste liet adopteren door prinses Marie-Auguste von Anhalt. De prinses was bankroet en liet zich door Hans (en nog 34 andere mannen) betalen om hen te adopteren en de Prinz von Anhalt-naam te geven.

(c) Von Wolkenkratzer - Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0

Prinz von Anhalt is echter een achternaam, geen echte titel. Wat Hans er niet van weerhield de volgorde om te gooien tot het meer prestigieuze prins Frédéric von Anhalt. Met als hij eens echt duur wil doen ook nog hertog van Saksen en Westfalen, graaf van Ascanië erachter. De operetteprins houdt hardnekkig vol dat zijn royal stamboom minimaal 1000 jaar teruggaat, het échte Huis van Ascanië vermeldt hem echter niet, omdat hij geen bloedverwant is. In Slot Ballenstedt moeten ze dan ook niets van hem hebben.

In Hollywood letten ze niet zo op dat soort details, de naam en zijn extroverte persoonlijkheid (hij kocht een paar militaire galauniformen voor de show 'want die dragen leden van de koninklijke familie nu eenmaal') deden het er prima. Zsa Zsa en hij ontpopten zich tot geliefde, flamboyante socialites. En verdienden op hun beurt leuk aan volwassen mannen adopteren: het zijn er minimaal tien.

Daarnaast verkocht hij al 68 ridderschappen à 50.000 tot 100.000 dollar per stuk. Hij geeft toe met deze 'diensten' zo'n tien miljoen dollar te hebben verdiend, maar zegt ook dat het geld er even snel weer uitvloog: "Ik had een dure vrouw en een duur leven."

Helaas, Fredéric vond geen adoptiezoon bij Gucci op Rodeo Drive

Bij de adoptiezonen is nu een nieuwe gekomen die vermoedelijk niet hoeft te betalen voor de achternaam. In de realityserie Adults Adopting Adults is te zien hoe Frédéric de socials afschuimt en plannen smeedt om een zoon (en potentieel mantelzorger) te vinden in de Gucciwinkel op Rodeo Drive. "Ik heb het met camera's erbij gedaan, omdat ik eenzame mensen wilde laten zien dat ze niet eenzaam hoeven te zijn," zegt hij. "Je kunt een volwassene adopteren die je meteen helpt. Je hoeft geen kind op te voeden."

"Ik heb gereedschap gemaakt van de titel," zegt Fredéric. "Ik wil dat gereedschap graag doorgeven aan iemand door hem te adopteren. Het werkt in Amerika, kijk maar naar Zsa Zsa en mij. Mensen willen weten wie je bent en daar beoordelen ze je op."

Een Prinz von Anhalt speelt royaltje in Dubai, een ander promoot stripclubs...

Wat er met de eerder geadopteerde mannen is gebeurd, is niet helemaal duidelijk. Eentje verdween naar Dubai om daar de fopprins uit te hangen, de ander ging met de titel stripclubs in Duitsland promoten. "Wat kan ik eraan doen?" vraagt Frédéric zich af. "Zodra ze de titel hadden, waren ze weg. Zsa Zsa zei altijd dat je veel mannen moet trouwen om de ware te vinden. Ik denk dat het met adopteren precies zo werkt."

Het kan ook zijn dat de heren het niet zo zagen zitten om voor hun adoptievadertje te gaan zorgen naarmate hij vordert in jaren? Hoe dan ook, er is een nieuwe 'zoon voor de troon' en hij heet Kevin Feucht (27). Geboren in Duitsland, in Amerika belandt door een studie aan Santa Barbara University.

Kevin en Frederik in 2021, waar de as van ZsaZsa werd bijgezet op de Kerepescher begraafplaats in Budapest

"Ik ken Frédéric al zeven jaar," zegt Kevin in de New York Post. "Ik ging tijdens mijn studie in de weekenden naar Los Angeles. Mijn vader is met hem bevriend en zei dat ik bij Frédéric kon logeren. Frédéric en ik spraken af dat als ik hem help in huis, af en toe voor hem kook, hem help met de computer en zorg dat zijn rekeningen worden betaald, ik kan blijven." Hij zegt dat het geen deal is "maar soms als ik uitga krijg ik 500 dollar van hem, zodat ik uit eten kan. Beverly Hills is duur!"

(c) Alamy

Frédéric besloot onmiddellijk zijn zoektocht te staken toen bleek dat deze vertrouweling in was voor adoptie. "Hij houdt van zijn familie, maar hij blijft bij mij," zegt Von Anhalt. "Hij heeft een nieuw geboortebewijs en ik ben nu zijn officiële vader. Zijn vader (Peter Feucht staat hier links) is nog altijd een van mijn vrienden, zijn moeder en vader vinden het prima." Kevin beaamt dit: "Mijn ouders zijn er blij mee. Ik hou van hen en zal dat altijd blijven doen."

En de toekomst? Frédéric ziet het zonnig in: "Zsa Zsa opende alle deuren voor mij, ik kan hetzelfde doen voor Kevin. Elon Musk is mijn buurman. Als hij me ziet, zegt hij 'Hallo prins."

Von Anhalt Sr zegt zijn testament zo te hebben dichtgetimmerd dat Kevin nu zijn enige erfgenaam is. De erfenis bestaat niet alleen uit het vermogen wat hij zelf met de verkoop van titels en andere ondernemingen wist te vergaren, maar ook uit het geld van Zsa Zsa en haar zussen Magda en Eva.

Het huis waar hij en Zsa Zsa woonden is voor krap 15 miljoen dollar verkocht, er valt dus wel wat te erven. Voorwaarde is dat Kevin goed voor de legacy van Zsa Zsa zal zorgen. En voor zijn nieuwe vader, dus. Alleen in Hollywood, mensen.

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in