Hun relatie was een 'rollercoaster ride'.

Cricketer Shane Warne is op 52-jarige leeftijd tijdens een vriendenvakantie in Thailand overleden aan de gevolgen van een hartaanval. De Australiër wordt beschouwd als één van de beste bowlers aller tijden, maar ook als een driftkikker die bij wedstrijden nog wel eens over de streep ging.

Wie niet in cricket geïnteresseerd is, kent hem vermoedelijk van zijn groene en blauwe oog en zijn flamboyante rock 'n roll karakter (hij dronk als een tempelier...) waar Elizabeth Hurley als een blok voor viel.

Article continues after the ad

Ze gooide hem wel even in een make-over: Shane werd door zijn collega's erg geplaagd met zijn opeens rimpelvrije hoofd, geëpileerde wenkbrauwen, hagelwitte tanden en zonnebankbruine huid.

Elizabeth en Shane hadden tussen 2010 en 2013 een relatie die zelfs tot een verloving leidde, maar van een huwelijk kwam het nooit: hij was toch iets te wispelturig (en te ontrouw met een pornoster) naar Hurley's smaak. Haar Valentijnspost was begin 2013 al veelzeggend: ‘Happy Valentine’s Day! Remember, love is like a roller-coaster ride — sometimes it’s exhilarating but sometimes you feel sick and want to get off.’ Eind 2013 was het over en uit, al bleven ze wel vrienden.

"Als we samen waren, hadden we het geweldig," zei Warne er later over. "Helaas is het ons niet gelukt bij elkaar te blijven. Het was niet zo dat zij of ik iets fout hebben gedaan, het doofde gewoon uit. Ik was verliefder op Elizabeth dan ik destijds besefte. Ik mis de liefde die we hadden. Mijn jaren met Elizabeth waren de beste jaren van mijn leven."

Elizabeth plaatste op Instagram een eerbetoon aan haar 'Leeuwenhart.' 

En Elizabeths zoon Damian heeft inmiddels ook online gereageerd op de dood van Shane.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in