De actrice over tweaks en voortschrijdend inzicht.

Courteney Cox (57) heeft nooit geheimzinnig gedaan over de cosmetische procedures die ze in 2016 onderging en waar ze later spijt van had.

"Er is een tijd geweest dat ik dacht: 'O, ik verander, ik zie er ouder uit. Ik heb jaren achter jeugdig blijven aangejaagd. En ik besefte niet dat ik er – oh shit – in werkelijkheid er echt heel vreemd uitzag door al die injecties en dingen die ik mijn gezicht aandeed, wat ik nu nooit meer zou doen."

Article continues after the ad

Ze vond het gênant en pijnlijk dat haar looks breed besproken werden door het publiek. "Het moment kwam dat ik me realiseerde dat ik ermee moest stoppen. Dat het gekkenwerk aan het worden was."

Cox zegt zich jong te voelen als vijftiger. "Ik heb veel dertigers als vrienden en voel me dezelfde leeftijd als zij zijn, tot ik er even wat meer over nadenk. Ik ben best een beetje geschokt dat ik over drie jaar zestig zal zijn. Het is zo moeilijk om dat te horen of te zeggen. Ik kan er met mijn hoofd niet bij."

"Niet dat er iets mis is met zestig zijn, ik kan het alleen niet geloven. De tijd gaat zo snel." Het heeft volgens haar goede kanten: "Het lijdt geen twijfel dat ik veel steviger in mijn schoenen sta. Ik heb zoveel geleerd in mijn leven: waar ik van moet genieten, wat ik meer zou moeten doen, wat ik zou moeten loslaten."

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in