Het duo koopt de rechten ven het debuut van Sofie Lakmaker.

Carice van Houten en Halina Reijn gaan met hun productiehuis Man Up de debuutroman De geschiedenis van mijn seksualiteit van Sofie Lakmaker verfilmen. Zij hebben de filmrechten van het boek gekocht, maakten uitgeverij Das Mag en Henneman Agency  bekend.

In het boek, dat in februari verscheen, richt de hoofdpersoon zich tot de lezer. De Amsterdamse millennial vertelt over de worsteling met haar seksualiteit en haar gender. Er waren volgens Das Mag direct na het verschijnen van het boek meerdere partijen geïnteresseerd in de filmrechten.

Uiteindelijk werd gekozen voor Man Up, die nu aan de verfilming gaat werken. ,,Het unieke boek van Sofie past volledig bij de visie van Man Up om eigentijdse, gedurfde verhalen te vertellen, die raken aan de essentie van ons bestaan”, aldus Carice en Halina.

Article continues after the ad

Lakmaker stelt dat ‘Minoes ongewild in het lichaam van een vrouw zat, en hetzelfde geldt voor Sofie Lakmaker. Mijn verhaal is daarom in uitstekende handen: ervaringsdeskundige Carice en krachtpatser Halina weten er ongetwijfeld raad mee.’ Man Up maakte eerder de film Instinct en de televisieserie Red Light.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in