'Denk aan de kunst van het weglaten.'

Italiaanse Carla Bruni (52) is al sinds 1975 een Française met een overvloed aan je ne sais quoi als het om haar looks gaat. Net iets meer casual dan haar goede vriendin Ines de la Fressange, maar altijd toch verzorgd en stijlvol. En zó doet ze dat:

Leermomentje

Article continues after the ad

Carla heeft meerdere zwarte leren broeken die ze zomer en winter draagt. Maar nooit met extra leer. Zoals ze nooit double denim draagt, draagt ze ook nooit dubbel leer in één look maar liever een opvallend jasje…

…dat flink contrasteert met het zwart.

Vrijetijdskleding kan óók chic zijn

Vakantie is voor Carla geen excuus om er als een toerist uit zien. In Venetië hield ze het op beige en zwart, met een paar coole laarzen – très casual chic.

Hou het eenvoudig

Het is godsonmogelijk om er niet stijlvol uit te zien in een goede zwarte jas met een klein zwart tasje. "Simpel is goed," zegt Carla. "Denk aan de kunst van het weglaten." Om die reden hier geen ketting, maar slechts oorbellen.

Ga eens voor donkerblauw

Hoewel haar liefde voor zwart 'eeuwigdurend is en diep zit' kent Carla ook de voordelen van donkerblauw, dat na je veertigste net wat jonger en zachter kan staan.

Accessorize!

Een simpel pak – weer donkerblauw in plaats van zwart – wordt instant couture...

...met een paar goede schoenen en een fijne clutch…

…of een goede tas: deze Diorklassieker maakt het jurkje helemaal af.

Foto's (c) Brunopress 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in