'Als we nou allemaal iets empatischer zouden zijn...'

Saskia Noort is schrijfster en columniste. Haar werk werd veelvuldig vertaald en bewerkt voor televisie, film en theater. Haar nieuwste boek Bonuskind is haar achtste thriller.

‘Bij de thrillers die ik schrijf, zit er onder het spannende verhaal altijd een maat­schappelijk thema,' zegt ze. 'Denk aan seksueel misbruik of vechtscheidingen, zoals in Bonuskind. In die onderstroom schuilt mijn missie. Ik wil bereiken dat mensen door mijn boeken te lezen meer begrip krij­gen voor de problemen van anderen en de psychologische druk die daarmee gepaard gaat. Omdat de wereld gewoon een betere plek wordt als we allemaal iets empathischer zijn."

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

"Mijn schrijfproces begint altijd bij zo’n thema. Vervolgens ga ik veel lezen, rond­kijken, vragen en luisteren. Als je goed luistert, hoor je iedere dag wel een opmer­kelijk verhaal, is mijn overtuiging. In het geval van Bonuskind stuitte ik op een ver­haal over een jongen die zijn moeders computer had gekraakt en allerlei eroti­sche foto’s van zijn vader had gevonden. Toen ik dat koppelde aan die vechtschei­ding, ontstond er gaandeweg een brei­werkje."

(c) DPG Media / Nouveau 2020

Verder lezen? Het hele interview met Saskia Noort staat in The Power Issue van Nouveau, dat NU in de winkel ligt. Je kunt het ook online bestellen op Magazine.nl, dan krijg je het zonder verzendkosten thuisbezorgd!