'Laten we met elkaar praten zonder oordeel.'

Strafpleiter Natacha Harlequin (47) werd in 2019 verkozen tot Beste Vrouwelijke Advocaat van Nederland en is daarnaast bekend om haar optredens in de media.

"Verbinden is de rode draad in mijn leven," zegt ze. "Maar mensen breng je alleen dichter bij elkaar als ze niet te snel oordelen, zeker niet over elkaar. Op dat gebied wil ik graag een bijdrage leveren. Al besef ik dat mijn missie haaks staat op de tijdgeest, want het lijkt alsof iedereen tegenwoordig overal wat van moet vinden en die mening ook onmiddellijk moet delen, liefst in de vorm van een oneliner.

Article continues after the ad

"Onze zoon van elf vertelde me laatst dat een filmpje op social media echt niet langer dan 25 seconden mag duren, anders klikken mensen weg. Dan weet je zeker dat elk discus­siepunt wordt gereduceerd tot een makkelijke zwart-wittegenstelling, terwijl de werkelijkheid meestal veel meer kleuren en facetten heeft. Je kunt óók even je mond houden en dingen laten bezinken, denk ik dan."

(c) Nouveau / DPG Media 2020

Verder lezen? Het hele interview met Natacha Harlequin staat in The Power Issue van Nouveau, die NU in de winkel ligt. Je kunt het nummer ook online bestellen, tijdelijk zonder verzendkosten, op Magazine.nl!