Maak kennis met de gedoodverfde running mate van Joe Biden.

Over een paar weken maakt Joe Biden, de gedoodverfde Democratische kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november, de naam van zijn running mate bekend.

Er zijn nog een paar serieuze kandidaten over voor deze functie: Keisha Lance Bottoms die als burgemeester van Atlanta vermoedelijk niet genoeg nationale ervaring heeft, Val Demings (wier achtergrond als politieagent zowel voor haar als tegen haar kan werken) en de frontrunners  Elizabeth Warren en Kamala Harris (55).

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kamala Harris (@kamalaharris) op

Elizabeth (links) heeft de kennis en ervaring, Kamala – momenteel senator voor Californië – is echter wat jonger (geen overbodige luxe ter compensatie van Biden die in november 78 wordt) en spreekt een meer divers publiek aan. Eerder deed ze zelf een gooi naar de kandidatuur bij de Democraten, inmiddels heeft ze zich achter Joe geschaard.

Article continues after the ad

Dus, wie is deze vrouw, die kans maakt de eerste vrouwelijke vice-president van de Verenigde Staten te worden? Kamala Harris heeft een achtergrond in rechten en werkte ooit als officier van justitie. Ze is intelligent en uitgesproken, en kan tegen een stootje. Haar juridische ervaring is een pluspunt nu de manier van werken van de Amerikaanse politie en racisme zo'n grote rol spelen in het politieke klimaat. Ze is ook in staat Biden bij de les te houden, als het gaat om moderne manieren rond vrouwen en is uitstekend in staat de stemming in het land aan te voelen.

Biden en Harris kennen elkaar en lijken op hun gemak in elkaars gezelschap. In 2018 en 2019 poseerden ze samen voor foto's op hun socials toen ze elkaar toevallig tegenkwamen. Kamala onderhoudt nauwe contacten met mensen uit de regeringsperiode van Obama (die Biden als running mate en later vice-president had)...

...en heeft gewerkt met Joe's inmiddels overleden zoon Joe, toen ze beiden dienden als state attorneys general. In eerdere debatten liet ze Biden soms alle hoeken van het podium zien "maar daar is het een debat voor. Ik ken Joe al jaren en ik mag hem erg graag."

Kamala groeide op in Californië bij een Indiase moeder en Amerikaanse vader.

Haar moeder was een borstkankerspecialist, haar vader is emeritus professor economie aan UC Berkeley.

Ze heeft een jongere zus, Maya. Harris studeerde politieke wetenschappen, economie en rechten, in 1990 werd ze beëdigd als advocaat en maakte daarna al snel carrière binnen het Openbaar Ministerie.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kamala Harris (@kamalaharris) op

Kamala is getrouwd met advocaat Douglas Emhoff. Ze hebben geen kinderen...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Of all the titles I've ever had, Momala is my favorite. (Link in bio)

Een bericht gedeeld door Kamala Harris (@kamalaharris) op

... wel is Harris stiefmoeder of 'momala' van Cole en Ella, Douglas' kinderen uit een eerdere relatie.

Dus, zou ze het zien zitten om Bidens running mate te worden? "Ik zou me vereerd voelen als ik gevraagd werd," zegt Harris. "En ik ben vereerd deel uit te maken het gesprek hierover. Laat me je dit zeggen: ik zal alles doen wat in mijn macht ligt om Joe Biden te helpen winnen."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, US GOV 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in