Fashion Manifesto in het Palais Galliera in Parijs.

Het is onvoorstelbaar, maar Parijs heeft nooit eerder een groot retrospectief gehad over een van haar bekendste bewoners: Gabrielle 'Coco' Chanel.

Daar komt verandering in met 'Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto' in het Palais Galliera.

Article continues after the ad

Anna Mougalis

En het is een TGV'tje waard: voor de tentoonstelling is nauw samengewerkt met het 'Patrimoine de Chanel', zeg maar het erfgoed van Coco dat altijd goed bewaard is gebleven.

Marion Cotillard

Te zien zijn meer dan 350 stukken afkomstig uit de periode tussen 1910 en 1971...

... met unieke tekeningen en kleding om de evolutie van haar stijl te illustreren.

De kledingstukken komen musea, privécollecties en uit de eigen archieven van Chanel.

(c) Caroline de Maigret mét een Chaneltas 

'Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto' laat vooral zien hoe blijvend haar invloed is in de modewereld: de meeste vintage stukken zou je zó weer kunnen dragen.

Marion Cotillard

Tegelijk maakt de tentoonstelling ook duidelijk wat ze voor vrouwen heeft betekend op het gebied van comfort en plezier, met dank aan haar losse jurken, mannenjasjes en de fashionsieraden...

...waarmee ook vrouwen die niet bij Chopard konden inslaan ook honderd jaar geleden al hun LBD's steeds weer anders konden stylen. Wat hier om haar eigen nek hangt op het schilderij, is daar een goed voorbeeld van. De tentoonstelling is te zien tot maart 2021.

Foto's (c) Chanel 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in