Maak kennis met Giovanna Battaglia Engelbert, Global Creative Director.

Meer flonkers op, nou ja, álles? Daar gaat Giovanna Battaglia Engelbert de komende jaren voor zorgen, niet alleen op het gebied van sieraden en home decor van Swarovski, maar ook in de vorm van meer samenwerkingen met andere labels. 

In de jaren negentig was Battaglia Engelbert (hier in Prada) model en een lieveling van Dolce & Gabbana. Daarna was ze moderedacteur bij de Italiaanse Vogue, waar ze voor shoots werkte met fotografen als Patrick Demarchellier, Peter Lindberg en Mario Sorrenti. 

Article continues after the ad

"Modellenwerk was niet mijn roeping, maar ik leerde zo wel het werk van een stylist kennen," zegt ze, hier in een Moncler x Piccioli. "Dat lag destijds als baan nog onder de radar, het was bijna een geheim beroep. Maar het was wel het pad dat ik wilde volgen. Ik had grote bewondering voor vrouwen als Charlotte Stockdale, Anna Dello Russo en Franca Sozzani."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Giovanna Engelbert (@bat_gio) op

Intussen ontpopte ze zich online als populaire fashionista ("Ik ben al dol op kleren sinds ik als meisje uren met mijn barbies speelde en hen steeds verkleedde") die heerlijk schaamteloos ongekende luxe mengt met een vleugje ironie. Iets waar ze – as you do – een handboek over schreef: Gio-Graphy: Fun in the Wild World of Fashion. Deze jas is van Richard Quinn. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Giovanna Engelbert (@bat_gio) op

Haar familie vond het allemaal vreselijk wuft. "Ze zijn meer geïnteresseerd in kunst, fashion werd in vergelijking daarmee gezien als iets vreselijk frivools," zegt Giovanna. "Het was toen niet zoals nu, er zijn nu veel meer overlappingen van die twee. Feit is dat ik in Milaan ben geboren op 1 Via Montenapoleone – ik groeide op met de etalages van de grote labels. Dáár verlustigde ik me aan, niet zozeer aan kunst."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Before social distancing ... .October 2016 . The Italian state dinner at the White House

Een bericht gedeeld door Giovanna Engelbert (@bat_gio) op

Sinds 2016 werkt Giovanna al op bescheiden schaal voor Swarovski, waar ze nu aan de slag gaat als Global Creative Director voor alle divisies. Het is voor het eerst in de 125-jarige geschiedenis van het luxe kristallabel dat er een vrouw aan het roer staat. Wat is haar visie? "Je moet jezelf altijd voorhouden dat wat je in je hoofd hebt pas wel of niet werkt als je het daadwerkelijk hebt uitgevoerd. En je moet op je intuïtie afgaan. Als je ook maar een beetje twijfelt, pakt het duizend keer erger uit."

Giovanna trouwde in 2016 met Oscar Engelbert, in een Alexander McQueen (een van haar vier bruidsjurken) waarvan de sleep half Capri bedekte.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Giovanna Engelbert (@bat_gio) op

Vorig jaar beviel ze van hun eerste kind, dochter Talitha Italia. Giovanna's eerste Swarovski-collectie is die van S/S 2021.  

Foto's (c) Giovanna Battaglia Engelbert, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in