Rare tijden, en daar heeft iedereen zo zijn eigen aanpak voor. Leco van Zadelhoff over hoe hij deze coronacrisis beleeft.

Leco: "Als mij iets raakt, of dat nu zorgen zijn, problemen of een teleurstelling op het gebied van bijvoorbeeld vriendschap, ga ik even helemaal terug naar mezelf. Ik doe een denkbeeldig luik naar beneden zodat ik goed kan nadenken en iets een plekje kan geven.

Dat gaat de ene keer sneller dan de andere keer. Ik moet echt even goed nadenken waarom iets gebeurd is en waarom iemand iets doet. Als ik daaruit ben, kan ik meestal snel weer verder. De positiviteit neemt dan weer de overhand. Bij mij is het glas half vol.

Dat betekent niet dat dingen mij niet raken. Het allermeeste last heb ik wanneer iemand mij moedwillig iets aan doet. Dat voelt als een dolk in mijn rug, vooral omdat ik zelf totaal niet zo ben. Bij een ziekte als corona werkt het natuurlijk anders. Ik ben me terdege van bewust van wat er aan de hand is; ik neem er de nodige tijd voor om zoiets heftigs op me in te laten werken. Maar ik ben niet het type dat met de gordijnen dicht in bed gaat liggen, ik denk in oplossingen.

Article continues after the ad

Ik word alert en creatief van zorgen. Ik let goed op de mensen om mij heen, houd afstand. Ik facetime veel; een virtuele lunch met een wijntje is bijna net zo gezellig als een real life meeting. Hoe naar iets ook is, een scheutje positieve jus helpt echt om overeind te blijven.”

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in