Zwangere Jelka is vanavond te zien in 'Niks te melden'.

Nieuw, een tikje absurd en toch heel grappig: Jelka van Houten speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe comedy 'Niks te melden' die vanavond voor het eerst te zien is. Het was haar enige klus sinds de corona-uitbraak én haar zwangerschap, die verborgen zit onder een grote trui in de meldkamer van de politie, waar ze zich doodverveeld omdat er, euh... niks te melden is.

"Ik zou een korte film doen, echt een mooi script, maar dat werd steeds uitgesteld," zegt ze in het Algemeen Dagblad. "En toen kon ík niet meer, want: zwanger. Heb ik alleen dit gedaan. Zes scripts in mijn hoofd stampen voor twee draaidagen. Door die hormonen kan ik al niet onthouden waar ik mijn jas heb neergelegd. Het was dus heel spannend. Ik was als de dood dat het mislukte en elke keer weer opnieuw moest.”

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door J.F van houten (@jelkavanhouten) op

Het filmpje waarin Jelka haar zwagerschap bekend maakte is heel grappig en al 267.000 keer bekeken. Hoe voelt ze zich nu? "Goed, ik doe m’n best. Ik ken vrouwen die met een radslag door hun zwangerschapsperiode gaan. Maar ik vind het best intensief. En hormonen zijn echt de raarste drugs die je kunt bedenken. Ik ben totaal mezelf niet. Dat merk ik ook aan de andere twee. Ze vinden het te gek dat er een kindje komt, maar ze weten inmiddels ook goed wat hormonen zijn. En dat zegt óók wel weer genoeg."

'Niks te melden' (6 afleveringen, de eerste wordt vanavond uitgezonden) is te zien om 22.35 uur bij BNNVara op NPO 3.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in