Prinses Koffieklisma is terug op aarde.

Waar een pandemie al niet goed voor is. Gwyneth Paltrow, die een imperium bouwde op kwakzalverij, alternatieve malligheid, klisma's en jade-eieren voor in je doos voor een spiritueler seksleven, staat intussen een stuk nuchterder in het leven.

"Ik had me niet gerealiseerd hoe zwaar de wissel was die het normale leven op onze lichamen trok," zegt ze in Shape. "En hoe zwaar het mentaal was en voor ons zenuwstelsel. Sinds we gedwongen grotendeels thuis zitten, heeft dat voor de veel emotionele stress opgeleverd en voor de ander is het juist een heel vredige ervaring geweest. Voor mij geldt het allebei. Mijn hersens en mijn lijf zijn kalmer geworden. Het heeft me een nieuw perspectief gegeven over hoe ik verder wil."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Swingin Saturday night! It’s ON, people!

Een bericht gedeeld door Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) op

Voorheen was Paltrow iemand van vier afspraken per uur, met kinderen die na school nog zeker twee activiteiten hadden 'om de beste versie van zichzelf te worden'. Nu heeft ze zelfs haar fanatieke fitnessregiem (elke dag heel vroeg opstaan voor een uur yoga en een uur Tracy Anderson Work Out) afgezwakt tot een rustigere versie.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) op

"Ik probeer elke dag wat oefeningen te doen voor mijn rug en nek, omdat ik zoveel voor Zoom zit. En mijn man Brad en ik wandelen drie tot vier keer per week." Onder andere naar de boerenmarkt, om boodschappen te doen. 

"Voor de pandemie leefde ik van het ene wellness moment naar het andere," zegt Gwyneth, "maar echt ontspannen, dat deed ik alleen in het weekend of op vakantie. Nu voel ik me heel anders. Ik sta mijn lijf toe te slapen en wakker te worden in een natuurlijk ritme. Ik heb mijn kinderen de hele tijd om me heen, we eten samen en hebben betekenisvolle gesprekken. We zitten lang aan tafel, het avondeten duurt zo anderhalf uur. Mijn hart voelt voller en mijn hoofd voelt kalmer."

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in