'Liefdesverdriet is vreselijk.'

Oud-Nouveau coverlady Dionne Stax is weer een vrije vrouw, sinds eerder dit jaar haar relatie met radioloog Sytse Oudkerk strandde. "We zijn met wederzijds respect uit elkaar gegaan, we hebben ook geen ruzie, maar als je samen ontdekt dat er toch geen toekomst is, terwijl je dat wel alle twee heel erg had gehoopt, is dat ontzettend verdrietig’', zegt de voormalig NOS-nieuwslezeres in Jan.

Article continues after the ad

Inmiddels kan ze het wat beter relativeren. Intussen werd namelijk ook haar moeder ernstig ziek en door corona kan Dionne niet 'tegen haar aankruipen', wat pijnlijk duidelijk maakt dat het leven niet maakbaar is. "Het komt zoals het komt, het heeft geen enkele zin om een ideaalplaatje na te streven," zegt ze. "En wat is hét ideaalplaatje? Dat bestaat simpelweg niet. Ik heb een mooi leven en ik zie wel hoe het loopt. Dit jaar is zo’n gekke sneltrein geweest; ik ben nu uit die sneltrein aan het stappen en een beetje op adem aan het komen."

Foto's (c) Roger Neve / DPG Media - Nouveau 2020

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in