Behalve wanneer er 14 Italianen komen logeren...

Carla Bruni (52) trouwde in 2008 met Nicolas Sarkozy (65), destijds president van Frankrijk. Ze was een chique First Lady aan zijn zijde en samen kregen ze dochter Giulia (8). Veel mensen dachten dat de relatie uiteindelijk wel zou stuklopen op hun onderlinge verschillen, maar ze zijn nog altijd zeer happy met elkaar.

"Twee dagen na onze eerste ontmoeting vroeg hij mijn moeder om mijn hand," zegt Bruni. "Ik voelde me een jonge bruid. Het was een zegen dat we elkaar pas hebben leren kennen toen we al wat ouder waren. En we hebben geluk gehad: geluk dat we samen een dochter hebben mogen krijgen op de leeftijd waarop andere grootouders worden, geluk dat we (uit eerdere relaties) al vier kinderen hadden voor we trouwden. We zijn ons er bewust van hoeveel geluk we hebben gehad en we zijn er dankbaar voor."

Article continues after the ad

De eerste lockdown bracht Carla met haar man en Italiaanse familie door in Parijs, wat Nicolas wel eens wat teveel werd. "We waren met veertien mensen," zegt ze. "Allemaal Italianen. Hij vluchtte soms even in zijn krant, om maar even weg te komen bij al ons gepraat." Nu de regels weer worden aangescherpt in Paris zijn ze onder elkaar, wat 'wel zo rustig is'. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Carla Bruni (@carlabruniofficial) op

Bruni brengt deze maand een nieuw album uit. "De meeste liefdesliedjes gaan over Nicolas," zegt ze. "Met hem is alles romatisch. Je begint vanuit een intiem standpunt, je schrijft een liedje over jezelf, maar uiteindelijk herkennen ook anderen zich erin. Als Italiaanse ben ik een echte dramaqueen, ik probeer daarin wat Franser te worden. Wat meer introspectie, dat is beter voor de muziek."

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in