Na slechts één week daten wist de Australische Timothy Chee (25) al zeker dat Candice Catherine (25), een meisje dat hij al een aantal jaren kende, de ware was en dat hij met haar wilde trouwen. Hij besloot direct dat hij haar een aanzoek ging doen, maar om haar niet af te schrikken en niets te overhaasten, bedacht hij een wel heel bijzondere manier om dat te doen.

Lees ook: Bijzonder: vrouw maakt sieraden van oude liefdesbrieven van haar grootouders

Stapsgewijs

In de tweede week schreef Timothy Candice een brief waarvan de eerste zin begon met de letter 'W'. Drie jaar en veertien brieven verder ontdekte Candice dat, wanneer ze alle brieven naast elkaar legde, alle eerste letters de vraag ‘Will you marry me?’ spelden. 

You've got mail

“Tim en ik woonden niet bepaald ver bij elkaar vandaan, maar we vonden het speciaal om ons hart af en toe uit te storten in briefvorm, waarmee we ook direct blijvende herinneringen maakten”, vertelt Candice aan Daily Mail Australia. “We schreven daarom geregeld naar elkaar.”

Oog voor detail

Over het uiteindelijke aanzoek zegt ze: “Op een ochtend werd ik wakker met een nieuwe brief naast me. Daarin stond dat ik me aan moest kleden en de slaapkamer pas uit moest komen wanneer ik hélemaal klaar was. Toen ik de deur opende, lag de vloer bezaaid met rozenblaadjes en brandden overal kaarsen.” Timothy stuurde haar naar de bank, waar hij op de salontafel al zijn eerder verstuurde brieven had neergelegd. “Samen lazen we ze allemaal nog eens door en haalden we herinneringen op, waarna hij ze in volgorde op de tafel uitspreidde. Hij zei me héél goed naar de brieven te kijken…” 

Z-U-C-H-T...

Met een klein beetje hulp werd duidelijk waar Timothy al vanaf het begin mee bezig was geweest: het meest romantische aanzoek ooit. “Alle eerste letters van de in totaal veertien brieven spelden samen W-I-L-L-Y-O-U-M-A-R-R-Y-M-E. "Ik ben moeilijk te verrassen, maar dit had ik echt niet zien aankomen", aldus Candice, die natúúrlijk ‘ja’ zei op het bijzondere aanzoek van haar vriend.

Ja, dames, romantici als Timothy bestaan dus nog. Toch een aardige geruststelling, niet?

De presentatrice plaatste een bericht op Instagram waarin ze aankondigt al een tijdje aan duo-presentatie te doen...

Eva (39) is sinds september 2016 samen met haar vriend Dexter van der Voorn, die televisieproducent is. Hij werkte onder meer bij haar programma De Verenigde Staten van Eva.

Het is het eerste kindje van het stel.

Van harte gefeliciteerd!

 

Stiekem al die tijd aan duopresentatie gedaan... #zwanger #jinekbaby

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Beeld: Hollandse Hoogte

Sommige vrouwen hebben er meer last van dan andere: de overgang. Yasmin Le Bon, model en de vrouw van Duran Duran leadzanger Simon Le Bon sprak met het Britse Magazine Red over de ongemakken van deze levensfase. Ze zegt dat het effect heeft op alles in haar leven. Van haar geheugen tot haar taille.

In het interview met de Engelse glossy doet ze een boekje open over haar menopauze. Ze spreekt openhartig over haar gewichtstoename en warrige geheugen. Ze had een hele reeks aan symptomen.

Yasmin: “Je hebt overal pijn, je bent moe en je krijgt een nieuw laagje vet op plekken waar het vroeger nooit zat. Je vergeet afspraken en waar je je auto geparkeerd hebt…”

Le Bon, inmiddels 53 (maar wat ziet ze er nog geweldig uit!) is inmiddels 33 jaar getrouwd met Duran Duran’s  (je weet wel, van The Reflex) voorman Simon le Bon en moeder van drie dochters. Ze onthult dat ze niet goed was voorbereid op de effecten van de menopauze.

“Het is belangrijk dit te delen met mensen, ik praat erover met mijn dochters, want ik wil dat zij er beter op bedacht zijn dan dat ik was.

Yasmin vertelt verder ook over haar dieet en geeft tips om fit te blijven als je ouder wordt.

Goede vetten! Adviseert ze. Olijfolie, kokosolie, boter, avocado’s en notenolie; je lichaam heeft het nodig volgens haar. En eet minder gluten en pas ook op met quinoa. 

Bron: The Good Housekeeping Web team