Louis Vuitton heeft vrijdag een exclusieve en gelimiteerde textielcollectie in samenwerking met multimedia-artiest Alex Israel gelanceerd. Niemand minder dan topmodel Karlie Kloss speelt de hoofdrol in de campagne. 

De collectie is kleurrijk en heeft 'een levendige popesthetiek in de kenmerkende stijl van de in Los Angeles wonende artiest'. Het gaat om acht items: sjaals, dekens en bandeaus. Alle hebben een golvend patroon, een verwijzing naar Alex Israëls werk 'Wave'. 

Article continues after the ad

Daarnaast haalde Alex Israel inspiratie uit zijn bronzen beeldhouwerk 'Desparado', wat zich vertaalt in een 'ludieke woestijnscène' met cactussen en auto’s bedrukt op bandeaus.

'Sky Backdrop'

Zijn werk 'Sky Backdrop' vormt de basis voor enkele sjaals van zijde en kasjmier bedrukt in twee kleuren met een nieuwe digitale druktechniek.

Colognes

Israel ontwierp eerder al de verpakking van de colognes van Louis Vuitton, zie hieronder.

Capucines-handtas

Ook is hij een van de zes hedendaagse kunstenaars die de iconische Capucines-handtas van Louis Vuitton onder handen namen. Zie hieronder de interpretatie van Alex Israel.

Ontwerpers Takashi Murakami, Richard Prince, Stephen Sprouse en Yayoi Kusama gingen eerder een samenwerking met het Franse modehuis aan.

Comeback zijden sjaaltje? 

Wie weet gaat deze samenwerking met Alex Israel zorgen voor dé comeback van het zijden sjaaltje. Hoe dan ook, wij zijn in ieder geval fan van deze nieuwe, kleurrijke collectie textiel.

Beelden: Louis Vuitton

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in