Pauw Amsterdam opent gedurende één maand een iconische pop-up store in de 9 straatjes in Amsterdam, waar de Pauw Icons in combinatie met een gelimiteerde oplage en exclusieve stukken van andere designers te bewonderen zullen zijn. 

Tijdloze, klassieke items zijn hét handelsmerk van Pauw. Een aantal modellen keren elk seizoen terug: deze klassieke iconen die toch steeds met hun tijd meegaan zijn samengevoegd in een speciale Pauw Icons-collectie, die onder meer bestaat uit  double face cashmere jassen, het perfecte katoenen shirt, leren broekjes en de donkerblauwe wollen jas met gouden knopen. Dit iconische stuk, dat al meer dan dertig jaar in de Pauw collectie zit, is een militair-geïnspireerd model en heeft zowel een vrouwelijk als stoer silhouet. 

Article continues after the ad

Icoon

Madeleine Pauw, ontwerpster, over de iconische ontwerpen van Pauw: 'Voor mij is een icoon tegelijkertijd modern en tijdloos qua ontwerp. Stukken waarin je dag in, dag uit wil leven en tot stand gekomen met de gedachte een vrouw nog mooier en sterker te laten overkomen. Uiteindelijk wordt deze pas écht iconisch als ze wordt gedragen.'

Exclusieve stukken

Gisteren opende Pauw haar allereerste pop-up store in de 9 straatjes in Amsterdam, waar de Icons-collectie te zien is. Ook kun je hier terecht voor gelimiteerde oplage en exclusieve stukken van merken als Marni, het über-hippie Alanui, Golden Goose, Vince, Sofie D’Hoore, Ailanto, Aspesi, Diadora en Wandler.

Expositie

Tevens cureert illustrator Antonia (Tonny Timmermans) komende maand een bijzondere expositie in de pop-up store: speciaal voor Pauw maakte zij vijf illustraties, waarin Pauw Icons de hoofdrol spelen. Het knip- en plakwerk waarmee ze haar collages ontwerpt, wordt geheel met de hand gedaan en in haar werk gebruikt ze een elegante vorm van humor; één van de redenen dat ze regelmatig samenwerkt met internationale modetitels. 

De pop-up store, Huidenstraat 17, is tot en met 22 september op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 18.00 en op zondag van 12.00 – 17.00 geopend. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in