Lacoste geeft in limited oplage een aantal shirts uit met niet de bekende krokodil als logo, maar een bedreigde diersoort. Bijzonder! Er zijn 10 verschillende:

Tennisser René Lacoste kwam aan zijn bijnaam 'De krokodil' door zijn vasthoudendheid op het veld. Dat vormt de basis van het logo dat het wereldberoemde modehuis nog steeds draagt.

Beperkte oplage

Die wereldberoemde krokodil vervangen?! Dat doen ze natuurlijk niet zomaar. Ze slaan de handen ineen met de International Union for Conservation of Nature (IUCN). De witte polo's dragen als logo één van de 10 meest bedreigde diersoorten.

Het aantal shirts is even groot als het aantal van de dieren die nog in leven zijn op de wereld.

Bijzonder en confronterend, want de shirts vliegen werkelijk de winkel uit en zijn bijna uitverkocht. Laten we hopen dat het met de dieren minder snel gaat.

Een deel van de opbrengst gaat naar het Save Our Species programma van het IUCN.

 

 

 

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan