Eigenlijk was ze haar tijd ver vooruit toen ze Gianni's kleding liet dragen door populaire celebs als Liz Hurley (de veiligheidsspeld-jurk) en Jennifer Lopez (decolleté tot op de navel). Nu doet iedereen het.

Inmiddels staat ze al weer decennia aan het hoofd van het mode-imperium dat ze moest leiden tegen wil dank. Hoe kwam het zo dat het jongere zusje van een mode-genie hem zo goed opvolgde?

Volgens ingewijden was zij al vroeg een bron van inspiratie voor haar oudere broer Gianni. Hij ‘ontwierp’ op jonge leeftijd al kleding voor haar. Ze verfde haar haar al blond toen ze 11 was.

Er bestaan daarom geen foto’s van Donatella met haar natuurlijke haarkleur, die waarschijnlijk, net als dat van haar broers, zwart is.

Ze zijn heel close. Na haar studie volgt ze Gianni dan ook naar Milaan, waar ze samen een appartement delen en ze de PR voor het mode-merk Versace op zich neemt. Het parfum ‘Blonde’ dat Gianni in in de jaren ’80 ontwikkelt, is op haar geïnspireerd.

Reclame

Donatella, die zich al vroeg bezighield met de PR van het Versace-imperium, is haar tijd vooruit als ze zich beseft dat celebrity’s de ambassadeur van je merk zijn. Liz Hurley en topmodellen Naomi Campbell, Claudia Schiffer en Cindy Crawford worden de lopende reclamezuilen van het merk.

Onlangs brachten de dames een tribuut aan Gianni en Donatella Versace:

 

ICONS!!! ⚡️⚡️⚡️

Een bericht gedeeld door Donatella Versace (@donatella_versace) op

In 1993 presenteert Donatella haar eerste kledinglijn: Versace Young, een – de naam zegt het al – kinderkledinglijn.

In 1997 wordt ze tegen wil en dank hoofd van het Versace mode-imperium, omdat Gianni in dat jaar, voor zijn deur, wordt doodgeschoten.

Show must go on

Drie maanden na zijn dood presenteert Donatella haar eerste Prêt a Porter collectie, gevolgd door haar solodebuut in 1998 met de voorjaarscollectie.

Het mode-imperium floreert onder haar leiding en ze wordt één van de meest toonaangevende designers van haar generatie. 

Als Donatella iets heeft geleerd, is het wel met haar tijd meegaan. Eerder dit jaar weerde ze bont uit de collecties van Versace.

Fashion-icoon

In 2017 maakt The British Fashion Council bekend dat ze Donatelle eren met de Fashion Icon Award.

Ze ontvangt de prijs voor “de rol die ze heeft gespeeld in het onderhouden van het door haar broer opgerichte modehuis, evenals haar eigen mode-erfenis en voortdurende steun voor jonge ontwerpers”, stelt .

Donatella reageert verheugd: “Veertig jaar lang hebben mijn broer en ik gedaan waarvan we houden en dat is een nalatenschap waar ik vereerd mee doorga. We hebben emancipatie, vreugde en natuurlijk glamour gevierd,” aldus de artistiek directeur.

Felicitaties alom, bijvoorbeeld deze bijzondere van één van haar bekendste creatie-draagsters Jennifer Lopez:

 

Jennifer, thank you so much I'm humbled by your words. ❤️💋 @jlo #fashionawards #fashionicon

Een bericht gedeeld door Donatella Versace (@donatella_versace) op

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: AFP PHOTO / Miguel MEDINA

We moeten er nu nog niet aan denken, maar Chanel is alweer helemaal klaar voor de winter. Voor de wintercollectie van 2018/2019 kiest Karl lagerfeld voor actrice Margot Robbie. Een slimme keuze, want waar kennen we haar ook alweer van?

Karl Lagerfeld heeft de Academy Award genomineerde actrice Margot Robbie, een ambassadeur van het huis, gekozen om het gezicht te worden van de campagne voor CHANEL's eerste Coco Neige-collectie, ontworpen door de couturier voor de winter 2018/19.

Robbie speelde de gevallen wintersportster Tonya Harding in de succesvolle, biografische film I, Tonya. Daar ligt dus zeker een goede link naar winter.

De collectie

CHANEL's Coco Neige is helemaal gewijd aan wintersport, de sneeuw en après-ski.

Technisch hoogstaand, goed draagbaar, maar met de onmiskenbare klasse van Chanel. Vanaf juli 2018 in de winkel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Chanel

Het thema dit jaar: 'Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination', inspireerde tot uitbundige stoffen, drukke patronen en de meest uitgesproken outfits in jaren. Dit zijn onze highlights.

De jaarlijkse fundraiser van het Metropolitan Museum of Art waar Anna Wintour de gastenlijst van ongeveer 600 'lucky few' samenstelt, staat garant voor de mooiste creaties.

Maar de trappen van het museum zijn dan ook een catwalk om van te smullen. Het expositie die dit jaar extra onder de aandacht wordt gebracht: Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination. dat inspireerde tot uitbundige stoffen, drukke patronen en de meest uitgesproken outfits in jaren. Koren op de molen van Versace, Dolce & Gabbana en Jean Paul Gaulthier.

Gastvrouwen dit jaar waren Donatella Versace, die koos voor een prachtig donkerblauw/gouden combinatie:

Amal Clooney oogste met deze creatie van Richard Quinn zowel lof als onbegrip. Vooral de lange broek onder de jurk kon rekenen op heel wat opgetrokken wenkbrauwen.

En Rihanna ging voor een pauselijke look. Maison Margiela by John Galliano tekende voor het design.

Laat het maar Madonna in Jean Paul Gaulthier over om een statement te maken.

Kim Kardashian West droeg een crucifix op haar heup in deze nauwsluitende Versace

En Sarah Jessica Parker pakte uit met deze creatie van Dolce & Gabbana

Voor de oplettende kijker: De diadeem is een heuse kerststal:

Model/actrice Cara Delevigne ging iets ingetogeners van Dior. Nou ja, ingetogen...

Terwijl Rosie Huntington Whiteley juist voor een goddelijk aureooltje koos van Ralph Lauren. Een van de toppers wat ons betreft!

Katy Perry kwam als engel

Jennifer Lopez droeg het katholieke kruis op de borst van deze Balmain.

Maar de absolute showstopper dit jaar, is Blake Lively. Wat een práchtige jurk. Versace, bedankt!

Voor een stoeltje betaal je maar liefst 40.000 dollar. Alles voor het goede doel natuurlijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: ANP. AFP PHOTO/Hector RETAMAL/Angela WEISS. EPA/JUSTIN LANE