Eigenlijk was ze haar tijd ver vooruit toen ze Gianni's kleding liet dragen door populaire celebs als Liz Hurley (de veiligheidsspeld-jurk) en Jennifer Lopez (decolleté tot op de navel). Nu doet iedereen het.

Inmiddels staat ze al weer decennia aan het hoofd van het mode-imperium dat ze moest leiden tegen wil dank. Hoe kwam het zo dat het jongere zusje van een mode-genie hem zo goed opvolgde?

Volgens ingewijden was zij al vroeg een bron van inspiratie voor haar oudere broer Gianni. Hij ‘ontwierp’ op jonge leeftijd al kleding voor haar. Ze verfde haar haar al blond toen ze 11 was.

Er bestaan daarom geen foto’s van Donatella met haar natuurlijke haarkleur, die waarschijnlijk, net als dat van haar broers, zwart is.

Ze zijn heel close. Na haar studie volgt ze Gianni dan ook naar Milaan, waar ze samen een appartement delen en ze de PR voor het mode-merk Versace op zich neemt. Het parfum ‘Blonde’ dat Gianni in in de jaren ’80 ontwikkelt, is op haar geïnspireerd.

Reclame

Donatella, die zich al vroeg bezighield met de PR van het Versace-imperium, is haar tijd vooruit als ze zich beseft dat celebrity’s de ambassadeur van je merk zijn. Liz Hurley en topmodellen Naomi Campbell, Claudia Schiffer en Cindy Crawford worden de lopende reclamezuilen van het merk.

Onlangs brachten de dames een tribuut aan Gianni en Donatella Versace:

 

ICONS!!! ⚡️⚡️⚡️

Een bericht gedeeld door Donatella Versace (@donatella_versace) op

In 1993 presenteert Donatella haar eerste kledinglijn: Versace Young, een – de naam zegt het al – kinderkledinglijn.

In 1997 wordt ze tegen wil en dank hoofd van het Versace mode-imperium, omdat Gianni in dat jaar, voor zijn deur, wordt doodgeschoten.

Show must go on

Drie maanden na zijn dood presenteert Donatella haar eerste Prêt a Porter collectie, gevolgd door haar solodebuut in 1998 met de voorjaarscollectie.

Het mode-imperium floreert onder haar leiding en ze wordt één van de meest toonaangevende designers van haar generatie. 

Als Donatella iets heeft geleerd, is het wel met haar tijd meegaan. Eerder dit jaar weerde ze bont uit de collecties van Versace.

Fashion-icoon

In 2017 maakt The British Fashion Council bekend dat ze Donatelle eren met de Fashion Icon Award.

Ze ontvangt de prijs voor “de rol die ze heeft gespeeld in het onderhouden van het door haar broer opgerichte modehuis, evenals haar eigen mode-erfenis en voortdurende steun voor jonge ontwerpers”, stelt .

Donatella reageert verheugd: “Veertig jaar lang hebben mijn broer en ik gedaan waarvan we houden en dat is een nalatenschap waar ik vereerd mee doorga. We hebben emancipatie, vreugde en natuurlijk glamour gevierd,” aldus de artistiek directeur.

Felicitaties alom, bijvoorbeeld deze bijzondere van één van haar bekendste creatie-draagsters Jennifer Lopez:

 

Jennifer, thank you so much I'm humbled by your words. ❤️💋 @jlo #fashionawards #fashionicon

Een bericht gedeeld door Donatella Versace (@donatella_versace) op

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: AFP PHOTO / Miguel MEDINA

Het is wat stil rondom de Canadese zangeres Céline Dion, maar op haar account op Instagram is dat juist niet het geval. Ze is dol op mode en laat dat op een geweldige manier zien. 

De Canadese zangeres hult zich in de mooiste couture, trekt gewaagde outfits aan en heeft lak aan alles wat trendy is. Een goede reden om haar te volgen dus. 

 

 

 

...I'm so sorry @vancityreynolds ... I know you said this is #Deadpool2, not Titanic....and to "just phone it in". It's not my fault...blame it on @steveaoki ... he did the re-mix. I hope you're not mad at me Spiderman! - Céline xx... . Ashes is Number 1 on Dance Club Songs Chart 👉🏼 Link in bio . …Je suis désolée #RyanReynolds… Tu me l’avais bien dit, c’est #Deadpool2, pas le Titanic… "just phone it in"… Ce n’est pas ma faute... c’est #SteveAoki qui a fait le remix. J’espère que tu ne m’en veux pas, Spiderman! - Céline xx... . Ashes est numéro 1 au palmarès des chansons Dance 👉🏼 Lien dans la bio . Cc. @billboarddance @djriddler . #Ashes #number1 #Danceclubsongschart . 📸 : Mondo Wang

Een bericht gedeeld door Céline Dion (@celinedion) op

 

 

Lekker fit

Ook de vijftigjarige Céline heeft een lijf waar je u tegen zegt. Hoe ze dat doet? Gezonde voeding en veel sporten. Behalve haar ontbijt (dat bestaat uit zwarte koffie en een croissant) is ze heel verantwoord bezig. Zo vind je haar elke dag op de fiets (in huis dan), ze houdt van spinning.

Lenig

Daarnaast doet ze aan stretchen en veel jumping jacks op een dag. Voor de grote shows gaat ze hard aan de slag met een personal trainer. En qua eten: heel veel groenten, kip en rijst.

Bron: Bazaar/Radar Online Beeld: Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

The Queen of Pop 'rockt' haar looks nog steeds

Madonna, een onovertroffen pop-icoon die zowel de muziek- als de modewereld veranderde, wordt zestig jaar. Een leeftijd die haar niets zegt, gezien haar looks.

Zij is hét bewijs dat zestig slechts een getal is.

De cone bra

De zangeres voelt zich jong en draagt daarom ook nog steeds vaak (wat sommigen een tikkeltje gewaagd kunnen vinden) opvallende kleding die soms niet veel aan de verbeelding overlaat.

Madonna zou bij wijze van spreken zo weer haar beroemde cone bra uit de kast kunnen trekken. Dat deed ze overigens in 2012 nogmaals op 54-jarige leeftijd.

Netkousen en korte rokjes

Vanaf de jaren tachtig tot nu: Madonna inspireert en verrast iedereen nog steeds met haar kledingkeuze. Zo is ze vaak van top tot teen prachtig gehuld in couture, maar kan ze er ook als een schoolmeisje uitzien.

Korte rokjes, gaten in de kleding, strakke leren leggings, netkousen of heel korte shorts. Madonna draagt het allemaal. Ze kan het nog hebben ook!

De eeuwige jeugd

Hoe doet ze dat toch? Madonna ziet er nog steeds jeugdig uit en menig vrouw is jaloers op haar strakke lijf. Zijn het goede genen, is het botox en fillers, gezond eten of toch sporten tot ze erbij neervalt?

De zangeres verklapte eerder via Instagram dat ze zweert bij facials, vooral degene waar ze haar gezicht met een vork bewerken. En ja, uiteraard heeft ze de natuur een handje geholpen.

Groenten en granen

Daarnaast eet ze ontzettend gezond. Ze houdt zich aan haar macrobiotisch dieet dat de groei van (goede) bacteriën in haar darmen aanmoedigt.

Ze heeft een persoonlijke kok die onlangs haar 'diner' onthulde: 'Madonna eet een combinatie van volle granen, groenten en zeewier met miso (een soort pasta van soja en rijst).

In the gym

En sporten is ook een 'hobby' van Madonna. Zo opent ze de ene na de andere sportschool, maar is ze er dus zelf ook graag en vaak te vinden. Ze traint (schrik niet) 5 uur per dag met een personal trainer. En wij maar denken dat anderhalf uur per dag al lang is.

"Ik heb een haat-liefdeverhouding met mijn lijf. Ik ben niet geboren met het lichaam van Gisele Bündchen, dus ik moet ervoor werken", zei ze eerder in een interview met  ET Canada.

Nou, het resultaat mag er zijn!

Bron: Mirror/The Sun/Instagram Beeld: Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in