ART OF FASHION

Art Of Fashion is het uitgangspunt voor de zomercollectie van het Nederlandse Claudia Sträter. Head of Design Ger-Jan de Gilde, modeontwerper, koos opnieuw voor de fotografietalenten van Louise te Poele. De kunstenares fotografeerde op een prachtige wijze de sfeervolle campagnebeelden van de Claudia Sträter collectie.

StraterIets extra’s deze zomer, is de nieuwe eigenzinnige mode-uiting van het luxemerk en heet ‘Paint à Porter’ - draagbare kunst. Het is een samenwerking met kunstenaar Evi Vingerling. Geïnspireerd op de moodboards van twee Claudia Sträter zomerthema’s (‘Sahara Style’ en ‘Tropical Flower’) creëerde Evi twee shawls van zijde (één in de kleur roze en de ander in een licht beige/grijze tint) . Deze ‘Paint à Porter’ shawls zijn gemaakt in gelimiteerde oplage en de gehele opbrengst hiervan wordt geschonken aan fondsen die Nederlandse kunst stimuleren, zoals Unfair (dat aanstormend jong talent een podium biedt).

Prijs van de zijde shawl: € 79,95.

Article continues after the ad

Evi Vingerling en Louise te Poele

Evi studeerde in 2002 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien is haar werk o.a. te zien geweest op exposities in het Bonnefantenmuseum, Het Stedelijk Museum en de Kunsthal in Rotterdam.
Louise te Poele (afgestuurd in 2008 aan Artez) opent deze zomer haar tweede solo-expositie in het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem.
Wil je de samenwerking tussen Evi en Louise graag zien? Bekijk dan deze ‘Behind the Scenes’ video.

Claudia Sträter

Claudia Sträter is een Nederlands luxemerk met een volledig Nederlands team. Vanuit het hoofdkantoor in Nederland worden de collecties ontworpen, gepresenteerd én gedistribueerd. Puur Nederlands design dus, gericht op de moderne vrouw. Claudia Sträter kenmerkt zich door een uitgebalanceerde prijs-kwaliteitverhouding, aandacht voor details, een cleane snit, een eigen tijdloze ontwerpvisie en een elegante belijning. De nieuwe zomercollectie is vanaf januari 2016 verkrijgbaar bij alle Claudia Sträter winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, de shop-in-shops in de Bijenkorf en bij geselecteerde dealers en in de webshop van Claudia Sträter.

Onder leiding van Ger-Jan de Gilde ontwerpt een creatief team stylisten twee keer per jaar een modieuze en betaalbare modecollectie. De looks sluiten perfect aan bij de trends, en alles mixt en matcht onderling.

Website

www.claudiastrater.com