Claes Iversen, de lieveling van Bekende Nederlanders en koningin Máxima, presenteerde deze week zijn nieuwste couture collectie. De collectie kenmerkt zich door goud en kent de titel 79Au, wat de benaming is van goud in het periodieke systeem.

De collectie straalt een groot gevoel van luxe en het silhouet wordt gedomineerd door extreem brede schouders en een oversized gevoel, gecombineerd met het altijd vrouwelijke silhouet dat zo kenmerkend is voor Claes Iversen. 

Article continues after the ad

Dat goud de rode draad is door de gehele collectie is te zien aan de goudkleurige ringen die zijn ingeslagen en geborduurd in de kledingstukken. Iedere look kent een gouden benaming, maar elk in een andere taal. We zien verschillende tinten goud in de collectie, zoals het goud-coated groenkleurige katoen tot oranje gouden satijn. 

Wat betreft materiaalkeuze, spelen satijn en glans een belangrijke rol. Naast de geborduurde ringen zijn talloze materialen op de creaties toegepast, zoals bouilliondraad, pailletten, kristallen, metalen- en glazen staafjes. In totaal zit er meer dan 900 manuren borduurwerk in de collectie, uitgevoerd in eigen atelier.


 

79AU

79AU

79AU

79AU