Berry RutjesBerry Rutjes: ‘Hoeden ontwerpen en maken is mijn vak. Maar het is meer dan mijn vak, het is mijn passie.’

‘Ik heb geen hoedenhoofd.’ Dat is een fabeltje. De kunst is weten welke hoed bij u past: bij uw gezicht en vooral bij uw persoonlijkheid. Een stoere fedora, een Victoriaanse rijhoed, een dophoedje, een fascinator, een zwierige flaphoed, een asymmetrische vorm … Wat u nodig heeft, is deskundig advies. En dat geef ik u graag.
Na mijn modeopleiding in Den Haag, heb ik mij bij het London College of Fashion gespecialiseerd in de klassieke, ambachtelijke technieken van het hoeden maken. En in 1990 richtte ik mijn eigen atelier op: Berry Rutjes Jr. Hatdesign. Hier ontwerp en maak ik hoeden, waaronder elegante gelegenheidshoeden voor:
• een bruiloft
• een doopfeest
• een concours hippique
• een chique high tea of
• een ingetogen begrafenis.

Maar hoeden zijn er niet alleen voor ‘rouwen of trouwen’. Dus maak ik ook hoeden voor alledag, inclusief een collectie vrolijke regenhoedjes. Ik ontwerp voor allerlei vrouwen, van een Prinsjesdag-hoed voor Máxima tot een fascinator voor een lieve studente. En iedere keer is het een genot om een vrouw helemaal gelukkig met haar hoed – en mooie hoedendoos! – de salon uit te zien lopen. In een hoed komt alles samen: creativiteit, vakmanschap en uitstraling.

Mad Hatter Tea Party

Wanneer: 14 februari a.s. van 14.00 tot 16.30 uur
Waar: Salon Royale aan het Haagse Noordeinde nr. 182
Kosten: € 29,95 p.p. (er is plaats voor 20 personen). De opbrengst gaat in zijn geheel naar de vrouwenorganisatie Soroptimist International Den Haag.
Aanmelden: corriehindaal@gmail.com
Contact: 06-22600665 - info@berryrutjes.com - www.berryrutjes.com

Article continues after the ad