Herinner je je die prachtige jurk gemaakt van plastic afval uit de zee nog waar we onlangs een artikel aan wijdden? Het wonderschone ontwerp was een klein voorproefje van de Conscious Exclusive Collection van H&M, die vanaf 20 april in de winkels hangt. Goed nieuws voor wie benieuwd is naar de rest: de Zweedse keten heeft nu de héle collectie onthuld.

Lees ook: Je raadt nooit van welk materiaal deze delicate plisséjurk is gemaakt

Article continues after the ad

Stijlvoller dan ooit
En de sneak peek die we eerder kregen, blijkt meteen de toon te zetten voor de rest van de lijn, die bestaat uit sophisticated, vrouwelijke en chique ontwerpen. Verwacht abstracte en bloemrijke prints, donkere tonen gecombineerd met frisse kleuren en luxueuze stoffen. De collectie is volledig gemaakt van het duurzame materiaal BIONIC®, een bijzonder soepel, gerecycled polyester dat gemaakt wordt van plastic afval uit zee. 

Mooie plannen
De Conscious Exclusive Collection, die ieder jaar éénmaal gelanceerd wordt, is een onderdeel van het plan van H&M om gestaag alle lijnen duurzaam te maken. Momenteel is 26% van het volledige H&M productassortiment gemaakt van duurzaam materiaal, maar het doel is om dit cijfer elk jaar te verbeteren. Een van de concrete doelstellingen van het merk is bijvoorbeeld dat alle katoen in 2020 volledig afkomstig moet zijn van duurzame bronnen.

We maakten een selectie van de prachtige beelden uit het lookbook. Bekijk ze hieronder: