De oorbel als statementpiece, die trend houdt gelukkig aan. Natuurlijk spelen exclusieve juwelenmerken daarop in met hun (nieuwe) collecties. En met de feestdagen in aantocht, zijn wij alvast op zoek naar mooie items voor op ons verlanglijstje. Déze oorbellen maken je look compleet, van klassiek naar modern en subtiel tot a-symmetrisch.

Boucheron voor een beetje kleur

Graag wat kleur toevoegen aan je herfstoutfit? Dit kan met de nieuwe Serpent Bohème collectie. Voor de herfst 2018 zijn de juwelen gehuld in een turquoise jasje.

More content below the advertising

Deze bovenstaande lange versie is helemaal in, maar ze zijn er ook in iets subtielere varianten en kleuren.

Of deze schattige knopjes in robijnrood.

Christian Dior gaat voor a-symmetrisch

Christian Dior zei ooit “I always like seeing women wearing earrings. They provide a pretty final touch.” En wie zijn wij om het niet eens te zijn met de legendarische designer.

Als één van Dior’s klassiekers kunnen de Dior Tribales oorringen alleen, voor een asymmetrisch effect, of per twee, wat meer klassiek, gedragen worden. Dit zijn onze favorieten, mooi dat de knop ook is meegenomen in het design, dat maakt het helemaal af.

En wat speelser:

Louis Vuitton is extravagant

De Infinivy oorringen werden geïntroduceerd tijdens de Louis Vuitton Cruisecollectie 2019 in het Miró-labyrint van de Fondation Maeght.

Ze zijn gerust excentriek en extravagant te noemen. Eigenlijk niet echt des’ Vuittons, maar daarom niet minder mooi!

Mode is een spel, volgens het modehuis. Nou, daar doen wij graag aan mee

Ole Lynggaard is origineel en stijlvol

We waren al helemaal verslingerd aan deze Love band-collectie.

En deze Wilde roses zijn ook echt een eyecatcher.

Maar speciaal voor Net-à-Porter ontwierp artistiek directeur Charlotte Lynggaard déze unieke, statement oorringen uit 18 karaat geel- en roze goud met witte diamanten, toermalijn-, topaas- en aquamarijndruppels.

Die gaan zéker op ons verlanglijstje. Koningin Máxima ging ons al voor met een vergelijkbaar ontwerp:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Queen Máxima (@queen.maxima) op

Nu alleen nog kiezen!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Vandaag overleed de iconische mode-ontwerper Karl Lagerfeld. Herkenbaar aan zijn onafscheidelijke witte staart, zonnebril en zwart-wit pak. Hij had een onmiskenbaar talent voor stijl en een heldere visie hoe dat eruit moest zien op de catwalk. 

Het zat er al vroeg in bij de in 1933 geboren Lagerfeld:

More content below the advertising

1. "When I was four I asked my mother for a valet for my birthday."

2. "I’m very much down to earth. Just not this earth."

3. "Moschino doesn’t have style anyway, it’s a pastiche."

Creatief directeur van Moschino Vincent Darré vond dít zo'n goede opmerking dat hij Lagerfeld vroeg de quote op te schrijven. Die liet hij op een shirt printen voor Moschino's volgende collectie en showen door Ines de la Fressange (Lagerfeld's muze waar hij mee gebrouilleerd was geraakt).

4. "Vanity is the healthiest thing in life."

5. "Well, there came this new line from Hedi Slimane at Dior that you needed to be slim to wear. It said: 'You want this? Go back to your bones.' And so I lost it all. I lost 88 pounds and never got them back."

6. "Black and white always looks modern. Whatever that word means."

7. "I am like a caricature of myself, and I like that. It is like a mask. And for me the Carnival of Venice lasts all year long."

8. "What I love best in life, is new starts. What I enjoy most is doing something I have never done before"

Vandaar dat de ontwerper ook, behalve nieuwe haute couture, steeds weer nieuwe initiatieven ontplooide. Zoals deze meubellijn met zijn onmiskenbare stijl. 

9. "I’m a working-class person, working with class."

10. "I’m not a second option person. It is that or nothing. If it is not the way I see it, I prefer not to see it."

11. "Why should I stop working? If I do, I'll die and it'll all be finished."

De modewereld is een kleurrijk icoon verloren vandaag. #RIP

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De Duitse modekoning Karl Lagerfeld is overleden. De hoofdontwerper van het Chanel is 85 jaar oud geworden. 

Volgens Franse media voelde Lagerfeld zich al enige tijd niet goed. Begin dit jaar wat hij voor het eerst in 36 jaar afwezig bij de presentatie van de nieuwe Chanel-collectie.

More content below the advertising

Traditioneel kwam hij aan het einde van de show ergens in de enorme set tevoorschijn om alle aanwezigen te bedanken.

In plaats daarvan moesten de aanwezige modeliefhebbers het doen met Lagerfelds rechterhand Virginie Viard (hier rechts op archieffoto).

Zij nam toen namens Lagerfeld het applaus voor de voorjaarscollectie in ontvangst. Volgens een woordvoerder van het modehuis was Lagerfeld moe en liet hij daarom verstek gaan.

Lees ook: De wereld van Chanel door de ogen van Karl Lagerfeld

Lagerfeld werd geboren in 1933 in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende couturiers ooit.

Reactie Chanel op overlijden Karl Lagerfeld:

"Lagerfeld was zijn tijd vooruit, wat enorm heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van het Huis Chanel'', verklaarde algemeen directeur Alain Wertheimer. "Niet alleen ik heb een vriend verloren, wij allen hebben een buitengewoon creatieve geest verloren.''

Hier vertelt hij over zijn Fall/Wintercollectie 2018/2019, één van de laatste van zijn hand.

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in