In de dertig stelt u de vraag uit. In de veertig begint de vraag wel echt te borrelen. In ieder geval, er komt een moment in het leven van elke vrouw wanneer zich afvraagt wordt: kunnen spaghettibandjes nog wel met mijn leeftijd? Of is het nu dan toch tijd dat mijn bovenarmen bedekt blijven? De keuze die u hier maakt is volledig aan u. Maar, ziet u wel eens een prachtige spaghetti-jurk? Koop hem dan alsnog! Ondanks dat de zomervakantie voorbij is, hoeven de spaghettibandjes de kast helemaal niet meer in. In de fall/winter 2016 kunt u namelijk gemakkelijk een shirt onder uw jurk trekken!

More content below the advertising

Deze comeback trend uit de jaren ’90 kan uw look compleet accentueren. Nog een extra voordeel: het breidt de draagbaarheid uit van uw mouwloze jurken. Een jurk kan met verschillende soorten shirts dragen, waardoor het steeds een ander effect krijgt. hieronder een aantal tips om deze trend toch klassiek te houden:

STREPEN: een effen jurk kunt u een extra accent geven door een strepen shirt eronder te dragen. Dit past altijd en kan niet mis gaan.

 

ZAKELIJK: een zomerjurkje kunt u zakelijk proof maken door er bijvoorbeeld een overhemd eronder te dragen. Zo krijgt u een lieve, maar professionele uitstraling.

 

SATIJN: Wij houden van satijn, jammer genoeg satijn niet altijd van ons. Want elke imperfectie is erdoorheen te zien. Door een shirt eronder te doen, komt het satijn meer tot zijn recht. Een paar goede kousen of boots eronder en u heeft een alledaagse look!

 

COUTURE: vind u deze trend toch iets te losjes? Met een stijvere kwaliteitsjurk krijgt u een luxere uitstraling.

 

Maar een broek onder een jurk? Laten wij die trend nog even uitstellen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De Duitse modekoning Karl Lagerfeld is overleden. De hoofdontwerper van het Chanel is 85 jaar oud geworden. 

Volgens Franse media voelde Lagerfeld zich al enige tijd niet goed. Begin dit jaar wat hij voor het eerst in 36 jaar afwezig bij de presentatie van de nieuwe Chanel-collectie.

More content below the advertising

Traditioneel kwam hij aan het einde van de show ergens in de enorme set tevoorschijn om alle aanwezigen te bedanken.

In plaats daarvan moesten de aanwezige modeliefhebbers het doen met Lagerfelds rechterhand Virginie Viard (hier rechts op archieffoto).

Zij nam toen namens Lagerfeld het applaus voor de voorjaarscollectie in ontvangst. Volgens een woordvoerder van het modehuis was Lagerfeld moe en liet hij daarom verstek gaan.

Lees ook: De wereld van Chanel door de ogen van Karl Lagerfeld

Lagerfeld werd geboren in 1933 in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende couturiers ooit.

Reactie Chanel op overlijden Karl Lagerfeld:

"Lagerfeld was zijn tijd vooruit, wat enorm heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van het Huis Chanel'', verklaarde algemeen directeur Alain Wertheimer. "Niet alleen ik heb een vriend verloren, wij allen hebben een buitengewoon creatieve geest verloren.''

Hier vertelt hij over zijn Fall/Wintercollectie 2018/2019, één van de laatste van zijn hand.

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Na Parijs en Londen trekt de voltallige mode-karavaan deze week naar Milaan. En hoewel we dól zijn op alle modeweken, is die van Milaan met shows van Gucci, Fendi, Prada en Armani een toonbeeld van stijl en klasse. Déze fall/wintercollecties wil je niet missen.

Het belooft een waar spektakel te worden, want een aantal shows zijn weer op bijzondere locaties. Op Nouveau.nl lees je er alles over!

More content below the advertising

MFW woensdag 20 februari

15:00: Gucci. Ze vertrokken spoorslags van de London fashion Week om deze show in de stijgers te zetten.

 

MFW donderdag 21 februari

Wat ons betreft dé dag om er even goed voor te gaan zitten.

  • 09:30: Max Mara
  • 10:30: Emporio Armani
  • 12:30: Fendi
  • 18:30: Prada

MFW vrijdag 22 februari

19:00: Versace. Altijd een drukbezocht evenement met heel veel bekende gezichten.

MFW zaterdag 23 februari

  • 09:30: Salvatore Ferragamo
  • 12:30 Roberto Cavalli
  • 20:00: Giorgio Armani

Natuurlijk is er deze week nog véél meer te zien op de catwalks van Milaan. Dat belooft wat!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in