In de dertig stelt u de vraag uit. In de veertig begint de vraag wel echt te borrelen. In ieder geval, er komt een moment in het leven van elke vrouw wanneer zich afvraagt wordt: kunnen spaghettibandjes nog wel met mijn leeftijd? Of is het nu dan toch tijd dat mijn bovenarmen bedekt blijven? De keuze die u hier maakt is volledig aan u. Maar, ziet u wel eens een prachtige spaghetti-jurk? Koop hem dan alsnog! Ondanks dat de zomervakantie voorbij is, hoeven de spaghettibandjes de kast helemaal niet meer in. In de fall/winter 2016 kunt u namelijk gemakkelijk een shirt onder uw jurk trekken!

Deze comeback trend uit de jaren ’90 kan uw look compleet accentueren. Nog een extra voordeel: het breidt de draagbaarheid uit van uw mouwloze jurken. Een jurk kan met verschillende soorten shirts dragen, waardoor het steeds een ander effect krijgt. hieronder een aantal tips om deze trend toch klassiek te houden:

STREPEN: een effen jurk kunt u een extra accent geven door een strepen shirt eronder te dragen. Dit past altijd en kan niet mis gaan.

 

ZAKELIJK: een zomerjurkje kunt u zakelijk proof maken door er bijvoorbeeld een overhemd eronder te dragen. Zo krijgt u een lieve, maar professionele uitstraling.

 

SATIJN: Wij houden van satijn, jammer genoeg satijn niet altijd van ons. Want elke imperfectie is erdoorheen te zien. Door een shirt eronder te doen, komt het satijn meer tot zijn recht. Een paar goede kousen of boots eronder en u heeft een alledaagse look!

 

COUTURE: vind u deze trend toch iets te losjes? Met een stijvere kwaliteitsjurk krijgt u een luxere uitstraling.

 

Maar een broek onder een jurk? Laten wij die trend nog even uitstellen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter