Antwerpse fotograaf Dirk Lambrechts heeft dit seizoen zijn handen in één geslagen met modemerk Claudia Sträter. Een fascinerende samenwerking blijkt: de kleurcontrasten doen het lijken alsof je naar een schilderij kijkt.

De creatieve samenwerking met Lamberts resulteerde in artistieke campagnebeelden die de essentie van het Nederlandse modelabel beet pakt. De egale achtergronden in bijzondere kleuren als mosterdgeel en nachtblauw maakt de sfeer krachtig en grafisch.

Ger-Jan de Gilde, Head of Design bij Claudia Sträter is zeker tevreden. Het concept van het modemerk vindt hij (en wij ook!) in één opslag duidelijk: verschillende modethema’s en kleedmomenten, doordachte mix and match, krachtige silhouetten en rijke stoffen. Doordat de gezichten van de modellen onherkenbaar zijn gemaakt, gaat alle aandacht naar de kleding. Ingetogen en uitbundig, verstilling en beweging.

Lambrechts is al meer dan twintig jaar een succesvol modefotograaf. De laatste jaren ging Lambrechts van editorial meer de artistieke kant op met zijn fotografie. “Net die evolutie in zijn fotografie zag ik als heel inspireren”, licht Ger-Jan de Gilde toe. Lambrechts kunstfotografie is onlangs verzameld in ‘Illuminated’; een fotoboek dat in gelimiteerde oplage te verkrijgen is in de betere boekhandel.

Bekijk de gehele collectie op: http://www.claudiastrater.com/

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan