Antwerpse fotograaf Dirk Lambrechts heeft dit seizoen zijn handen in één geslagen met modemerk Claudia Sträter. Een fascinerende samenwerking blijkt: de kleurcontrasten doen het lijken alsof je naar een schilderij kijkt.

De creatieve samenwerking met Lamberts resulteerde in artistieke campagnebeelden die de essentie van het Nederlandse modelabel beet pakt. De egale achtergronden in bijzondere kleuren als mosterdgeel en nachtblauw maakt de sfeer krachtig en grafisch.

Ger-Jan de Gilde, Head of Design bij Claudia Sträter is zeker tevreden. Het concept van het modemerk vindt hij (en wij ook!) in één opslag duidelijk: verschillende modethema’s en kleedmomenten, doordachte mix and match, krachtige silhouetten en rijke stoffen. Doordat de gezichten van de modellen onherkenbaar zijn gemaakt, gaat alle aandacht naar de kleding. Ingetogen en uitbundig, verstilling en beweging.

Lambrechts is al meer dan twintig jaar een succesvol modefotograaf. De laatste jaren ging Lambrechts van editorial meer de artistieke kant op met zijn fotografie. “Net die evolutie in zijn fotografie zag ik als heel inspireren”, licht Ger-Jan de Gilde toe. Lambrechts kunstfotografie is onlangs verzameld in ‘Illuminated’; een fotoboek dat in gelimiteerde oplage te verkrijgen is in de betere boekhandel.

Bekijk de gehele collectie op: http://www.claudiastrater.com/

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter