Het onderwerp gaat haar aan het hart.

Of je er nu zelf veel of weinig van merkt, feit is dat Blue Monday voor veel landgenoten (en wereldgenoten) een heel echt iets is. Dus werd er vandaag, ook vanuit koninklijke hoek, flink aandacht aan besteed.

Article continues after the ad

Koningin Máxima sprak vanmiddag online met hulpverleners, ervaringsdeskundigen en deelnemers aan de MIND Blue Monday Run over somberheid en depressiviteit. In coronatijden is dat natuurlijk nóg meer aan de orde.

En dan is het dus ook nog eens Blue Monday. Vandaag riep MIND daarop mensen op om vooral in beweging te komen tegen depressie. Letterlijk, door te gaan wandelen of hardlopen.

Of HM ook een ommetje rondom Huis ten Bosch heeft gedaan weten we niet, maar ze schoof dus wel digitaal aan om te praten over de impact van de coronacrisis op de mentale gezondheid. Een onderwerp dat haar buitengewoon aan het hart gaat, helemaal sinds het verlies van haar zusje Inés aan zelfmoord.

Er werd gepraat over de verschillen tussen de eerste en de tweede golf, en hoe mensen die zich somber of depressief voelen hulp kunnen vragen.

Beeld: MIND

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in