Vorige week trok ze een bijzondere golden oldie uit de kast.

Soms draagt koningin Máxima zo'n outfit die direct onvergetelijk is. Vorige week was het zover, met een oranje pak van Natan dat haar zó perfect zat, en waarbij haar lokken en accessoires zó fijn matchten dat we er allemaal als een blok voor vielen.

Majesteit weet op zo'n moment zelf ook heus dat ze er goed uitziet. Maar ze had nog een klein stijlgeheimpje in de look gestopt die je misschien gemist hebt. Haar broche/corsage.

Article continues after the ad

Die vormt namelijk een bijzondere herinnering voor koningin Máxima. Ze droeg het accessoire, ook van Natan, in 2005 voor het laatst in het openbaar. Toen tijdens een bezoek aan Tokio samen met Willem-Alexander en... prinses Alexia. In haar buik dan.

Het bezoek was in april, in juni werd de middelste dochter van het koningspaar geboren. Inmiddels is Alexia natuurlijk net een maand of wat uit huis. We kunnen ons goed voorstellen dat de corsage (opgemerkt door de haviksogen van Josine van Modekoningin Máxima) een knipoog is naar hoe erg Máxima haar dochter mist nu ze in Wales zit.

Dicht bij het hart gedragen. Mooi. 

Heel lang zullen Máxima, Willem-Alexander, Amalia en Ariane trouwens niet meer zonder Alexia hoeven: van 22 tot en met 31 oktober heeft ze herfstvakantie van het Atlantic College. Wel jammer dat de herfstvakantie van Ariane nét de week daarvoor valt.

Beeld: Brunopress/ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in