Woensdag is het zover: dan gaan Willem-Alexander en Máxima weer op buitenlands staatsbezoek. Naar Ierland dit keer.

De koning keek er vorige week al kort naar vooruit door deze meer dan veertig jaar oude familiefoto te delen van een trip naar het Ierse Sneem toen hij nog een jong prinsje was. 

Article continues after the ad

Komende week is hij er drie dagen, met Máxima aan zijn zijde. Ze gaan naar Dublin en Cork, op uitnodiging van president Michael D. Higgins. En wij kijken natuurlijk alvast uit naar alle fijne plaatjes van die reis (die we de komende dagen uiteraard hier met je delen).

Brexit en meer
Tijdens het bezoek wordt er natuurlijk gesproken over Brexit, maar is er ook tijd voor allerlei activiteiten. Zo wordt er in Dublin onder andere een bezoek gebracht aan de Garden of Remembrance, en gaat het koningspaar naar een start-up-hub in de Silicon Docks van Dublin én de beroemde Trinity College. En natuurlijk is er ook een staatsbanket waar Máxima heerlijk kan uitpakken.

Kom maar door met die groene outfits!

In het zuidelijk gelegen Cork gaan de koning en koningin op bezoek in de haven en bij de vrijwilligersinitiatieven van Camden Fort Meagher.

Meekijken? Dan zien we je woensdag, donderdag en vrijdag graag terug op Nouveau.nl!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in