Vrolijke traditie blijft bestaan! 

Royal Leerdam Crystal mag dan de deuren hebben gesloten, volgend jaar komen er wel twee nieuwe Oranjevaasjes uit, ter ere van de 50ste verjaardag van koningin Máxima en de 18e verjaardag van prinses Amalia.

De vaasjes worden ontworpen door kunstenares Ans Markus. De Leerdamse kristalfabriek heeft een lange traditie van Oranjevaasjes, die uitkomen ter gelegenheid van een bijzonder moment in de Koninklijke familie. Hoewel de fabriek in Leerdam net is gesloten, heeft eigenaar Royal Delft Group besloten wél door te gaan met het merk Royal Leerdam. 

Article continues after the ad

Ook glasblazer Marco Lopulalan, die meer dan 30 jaar bij Royal werkte, kondigde onlangs aan een Oranjevaasje te maken,  ter ere van de gouden verjaardag van Máxima. Hij werkt daarvoor samen met Zweedse ontwerper Anna Carlgren. Het wordt in een beperkte editie van 200 stuks gemaakt en je kunt je er nu al voor inschrijven. Er valt dus genoeg te verzamelen voor de royaltyliefhebbers volgend jaar. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in