De Oranjes melden zich morgen (vrijdag) voor de jaarlijkse zomerfotosessie, en daarna kan de vakantie officieel beginnen. Amalia, Alexia en Ariane hebben zomervakantie. En gaan volgend jaar een bijzonder jaar tegemoet.

Grote zussen Amalia (15) en Alexia (14) zitten allebei al op Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Amalia komt volgend jaar in de vijfde klas (ze sloeg op de basisschool een klas over), Alexia in klas drie.

Zusje Ariane (12) sluit deze week officieel haar basisschooltijd af op de Bloemcampschool in Wassenaar, waar de familie tot vorig jaar ook woonde. En, zo maakte de RVD in april al bekend, voegt zich volgend jaar bij haar zussen op het Gym. Slimme meiden!

Article continues after the ad

Goede genen

Dat zit overigens ook dik in de familie. Bijna alle Oranjes hebben op het gymnasium gezeten en zijn daarna naar de universiteit gegaan. De enige uitzondering is prinses Irene, die een specifieke meisjesopleiding deed vergelijkbaar met havo-niveau.

Wij kijken alvast uit naar de traditionele foto (zie hieronder) die Willem-Alexander altijd zo trots maakt en deelt als een van zijn meisjes naar de middelbare school gaat. Maar eerst: zomervakantie!

Kom vrijdagmiddag gezellig langs op Nouveau.nl voor alles over de jaarlijkse fotosessie!

Beeld: RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in