Royals mogen graag een boodschap in hun look stoppen.

In afwachting van het grote Sussex Meets Oprah interview zijn er inmiddels twee fragmenten vrijgegeven. Hertogin Meghan koos voor de opnames een vrij formele zijden Armani met op de rechterschouder een geborduurde lotusbloem.

Het kan zijn dat ze het gewoon een mooie jurk vond, maar die bloem zo prominent in beeld brengen wijst toch op een achterliggende gedachte. De lotus staat symbool voor wedergeboorte en spirituele verlichting  en voor bloeien in uitdagende omstandigheden.

Article continues after the ad

De lotus groeit altijd naar het licht, soms vanuit modder die ruim vijf meter diep onder het water ligt. Als bloem staat ze voor het nooit opgeven en altijd blijven geloven in jezelf. Gezien de manier waarop Meghan in staat is radicale beslissingen te nemen met betrekking tot haar familie, vriendinnen, partners, geloof, banen en toekomst, en heel duidelijke ideeën heeft over wat ze met haar leven wil, lijkt de jurk dan ook een bewuste keuze te zijn.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in