Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Tom Bower, hertogin Meghan en de biografie die álles boven water krijgt

'She trampled on all those in her way.' Yikes. Biograaf Tom Bower staat bekend als de Witchfinder General, in de zin dat hij alles, maar dan ook alles uitpluist over zijn onderwerpen en bekend staat om zijn feilloze bronnen. Zijn nieuwe boek gaat over Meghan, de hertogin van Sussex, die volgens h...

Tom Bower, hertogin Meghan en de biografie die álles boven water krijgt

'She trampled on all those in her way.' Yikes.

Biograaf Tom Bower staat bekend als de Witchfinder General, in de zin dat hij alles, maar dan ook alles uitpluist over zijn onderwerpen en bekend staat om zijn feilloze bronnen. Zijn nieuwe boek gaat over Meghan, de hertogin van Sussex, die volgens hem 'trampled on all those in her way'. Een paar onthullingen zijn nu al uitgelekt.

De Queen wilde Meghan niet bij de uitvaart van prins Philip

Volgens Bower was koningin Elizabeth opgelucht dat Meghan niet naar de begrafenis van prins Philip kwam. Volgens een van haar stafleden ontviel haar een 'thank goodness' bij het horen van haar nieuws.

De uitvaart was op 17 april, ongeveer een maand nadat Harry en Meghan hun spraakmakende interview aan Oprah gaven; de Windsors waren daar nog niet van bekomen. Harry was overigens wel bij de begrafenis van zijn opa.

Meghan was woedend op Vanity Fair

De hertogin van Sussex heette nog Meghan Markle en was als actrice aan het daten met ene prins Harry toen er door haar PR-team een interview werd geregeld met het prestigieuze blad Vanity Fair. Ze belandde op de cover met de kreet: 'Wild about Harry', naar het liedje.

En daar was ze boos over, want het had louter over haar filantropie en activisme moeten gaan. Vrij naïef van haar, want daar verkoop je als vrij onbekende starlet geen glossy's mee. Wat volgde, was een vrij hilarische uitwisseling van dreigementen, waarbij Meghan en haar vertegenwoordiger serieus dachten dat de Queen à la Trump de telefoon zou pakken om tegen de redactie te tieren. Dát gebeurde niet.

Ook al boos over de Jubilee

Op het moment zelf waren de Sussex'jes voorbeeldig, er viel werkelijk niets aan te merken op hun aanwezigheid bij het regeringsjubileum van koningin Elizabeth. Volgens Bower 'vraten ze zich in de aanloop echter op van woede omdat het paleis al hun eisen voor een prominente rol in ruil voor hun terugkeer naar Engeland met hun kinderen had afgewezen.'

Volgens Tom was het Meghan die het belangrijk vond dat ze onder andere op het balkon van Buckingham Palace zouden verschijnen vanwege hun contract met Netflix. En het was Harry's vader Charles die er een stokje voor stak, omdat de Sussex'jes tegenwoordig 'gewone burgers' zijn. In een poging een prominentere rol te krijgen, wilde Harry zijn oma op Windsor bezoeken, maar die wimpelde hem af en zei dat hij eerst maar eens bij zijn vader moest langsgaan. Dat werd een 'beleefd, maar gespannen' bezoekje van krap een kwartier. Hun ontmoeting met koningin Elizabeth verliep daarna een stuk meer ontspannen, maar die balkonscène zat er echt, absoluut niet in.

Revenge van Tom Bower komt uit op 21 juli 2022. Let's spare a thought for Meghan...

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in