Met de 'financiële onafhankelijkheid' zit het wel snor.

Toen prins Harry en hertogin Meghan ruim een jaar geleden het Britse koninklijk huis omruilden voor een bestaan met meer vrijheid was het voornaamste doel 'financieel onafhankelijk' te worden.

Dit om daadwerkelijk vrije keuzes te kunnen maken zonder sponsorschap van prins Charles. En toch de luxe levensstijl inclusief noodzakelijke beveiliging te kunnen handhaven, waar Harry en Meghan aan gewend zijn, in hun villa van 12 miljoen euro.

Article continues after the ad

Kersverse tv-producenten

Wat ze door hun vertrek in Engeland aan goodwill hebben verspeeld, compenseren de Amerikaanse deals die ze inmiddels hebben afgesloten vermoedelijk ruimschoots: de Sussex'jes zijn in zeer goeden doen.

Hun contract met Netflix leverde 114 miljoen euro op, in ruil voor documentaires, films, televisieseries en series voor kinderen, die ze gaan maken.

Mindful luisteren

Omdat podcasts nu eenmaal hot zijn, kon Spotify niet achterblijven. Daarmee sloot het stel een contract van drie jaar af, waarmee ze 62 miljoen euro verdienen. In de eerste afleveringen kwamen beroemde vrienden als Elton John en James Corden aan bod, het ging over mentale gezondheid en mindfulness.

Een luisterknaller was het niet: de eerste dag dat de podcast online stond, verscheen ze op de zeventiende plaats in de Spotify-charts. Ter vergelijking: dat was net onder de podcast ‘Deep Sleep Sounds’, die speciaal ontworpen is om mensen in slaap te doen vallen met walvisgeluiden.

Lezen over Meghan

Nog niet rond, maar al wel in een redelijk ver stadium is de boekendeal van Meghan. Over haar tijd bij de Windsors zal ze vermoedelijk niet uit de school kunnen of willen klappen, maar zelfhulpboeken en kookboeken zijn op haar lijf geschreven.

Er moet wel een goede eindredacteur op, want de hertogin schrijft zeer bloemrijk en leverde al menige 'word salad' af waar geen touw aan vast te knopen was. Desalniettemin: voor 5 boeken zou ze zomaar 10 miljoen euro kunnen krijgen, met een back-end deal: een percentage van de winst.

Luisteren naar de Sussex'jes

Door de pandemie zijn spreekbeurten momenteel niet mogelijk, maar zodra het weer kan, opent zich dat circuit weer voor hen.

Het stel kan zo'n 825.000 euro vragen om voor een select gezelschap te komen praten over zaken die hen aan het hart gaan, zoals mentale gezondheid en emancipatie.

Met geld méér geld verdienen

Meghan investeerde in Clevr Blends, een start-up die naar eigen zeggen achter ‘s werelds eerste ‘oploslatté’ op basis van havermelk zit.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oprah (@oprah)

Buurvrouw Oprah was best bereid om dat even te pitchen, ons kent ons in Santa Barbara. Een massaproduct zal het niet worden, maar de Californische scene is ongetwijfeld bereid om 15 dollar voor een potje te betalen.

Succesvolle Sussexit

Slaan de projecten van de Sussex'jes aan, dan zouden ze in 2022 al tegen de 500 miljoen euro aan kunnen schurken. Prins Charles gaf zijn zonen in 2019 allebei een toelage van zo'n 2,7 miljoen euro, dat bedrag zal niet heel veel zijn veranderd.

Gezien wat Harry en Meghan inmiddels op de bank hebben staan, is de Sussexit vanuit financieel oogpunt een succes en kunnen ze de wuifmomentjes vermoedelijk makkelijk missen.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in