Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Spaanse royals keurig gestyled op Asturias Awards

Prinses Leonor ontving de winnaars van 'haar' prijzen. Gisteren was prinses Leonor van Spanje – ze heeft even herfstvakantie van het UWC Atlantic College in Wales - al met haar ouders en zusje bij een Asturias-concert in Oviedo. ▶️Los Reyes, acompañados de la Princesa de Asturias y la Infanta Sof...

Spaanse royals keurig gestyled op Asturias Awards

Prinses Leonor ontving de winnaars van 'haar' prijzen.

Gisteren was prinses Leonor van Spanje – ze heeft even herfstvakantie van het UWC Atlantic College in Wales - al met haar ouders en zusje bij een Asturias-concert in Oviedo.

En vandaag was het tijd voor wat royal core business: het ontvangen van de winnaars van de Princess of Asturias Awards. Asturië is een autonome regio die traditioneel hoort bij de Spaanse troonopvolger.

De Asturias Award is een prestigieuze internationale prijs die elk jaar wordt uitgereikt door de troonopvolger, uit naam van de Prins(es) van Asturiëstichting. Er zijn acht categorieën: kunst, literatuur, sport, vrede en harmonie, technisch en wetenschappelijk onderzoek, communicatie en geesteswetenschappen, internationale samenwerking en sociale wetenschappen. De winnaars ontvangen een geldbedrag van 50.000 euro, een diploma, een insigne en een door de beroemde Spaanse schilder en beeldhouwer Joan Miró speciaal ontworpen sculptuur.

Voor dit hoogtepuntje in de royal agenda droeg Leonor (maandag wordt ze 17) een kort zwart pakje met witte stippels en oorbellen van haar moeder, koningin Letizia.

Zus Sofia koos een gestreepte jurk met een zakdoekrok.  

En koningin Letizia had zich bij het zwartwitte thema neergelegd in een repeat Cherubina..

... zodat de blush das van koning Felipe het enige was dat een beetje kleur bracht. Morgen meer over de uitreiking!

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in