In St. Petersburg herleefde even de glans van de Romanovs.

Indrukwekkende bruidsjurk met sleep, erewacht, betraande moeders van de bruid en bruidegom, een prachtige kathedraal – St Petersburg liet zich vandaag van haar fraaiste kant zien, met dank aan de Romanov'jes.  

Groothertog George Mikhailovich van Rusland is nu ook voor de kerk getrouwd met zijn prinses Victoria, voorheen bekend als Rebecca Bettinari.

Article continues after the ad

Het jawoord werd uitgesproken in de St. Izaak Kathedraal in St Petersburg.

De bruidegom - zou Rusland geen republiek zijn, dan was hij vermoedelijk nu de tsaar - arriveerde in stijl.

De bruid, hier met haar vader, droeg een eenvoudige Reem Ecra van Italiaanse mikadozijde en een lange sluier.

Bij de jurk een cape van Elina Samarina voor Sergio Marcone in Moskou die een indrukwekkende sleep van zes meter had...

...en was geborduurd met de Russische tweekoppige adelaar...

...in traditionele Torzhokstijl.

Groothertogin Maria Vladimirovna, de moeder van de bruidegom, leek tevreden over de gang van zaken (maar het memo dat bont echt niet meer kan lijkt aan haar voorbij te zijn gegaan...). 

De bruidsjuwelen van de Romanovs zijn deels verdwenen en bevinden zich deels in musea. De tiara van de bruid was dan ook nieuw, ze koos hem zelf bij Chaumet, huisjuwelier van de dynastie in andere tijden. Ze is de eerste die het ontwerp van Benoit Verhulle draagt, het is een verfijnd design in kokoshnik-stijl met 438 wat kleinere diamanten en nog twee grotere, want waarom ook niet? Het model is alweer een ode aan het land van haar man.

De trouwringen van het stel zijn gemaakt door Fabergé, ook een juwelenhuis met zeer oude banden met de Romanovs.

Hare Doorluchtige Hoogheid legde haar bruidsboeket bij het graf van de Romanovs.  

De jurken van Victoria's bruidsmeisjes Beatrice en Veronica Scheda, dochters van haar nicht Giulia Cacciatore, waren met de hand gemaakt door nonnen van het Danilovklooster in Moskou, van geel fluweel in traditionele Russische stijl.

Dat gold ook voor hun hoofdtooien: dat waren klassieke Russische kokoshniks. De andere bruidsmeisjes droegen groen, ook een klassieke Romanovkleur. Na de dienst werd er nog een kus voor de kerk gedeeld, voor men naar het paleis vertrok waar een galadiner en feest gepland stond. A good time was had by all, we're sure. 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in