ZM pleegt bijzonder telefoontje, Victoria houdt geen afstand.

Hoewel de royals hun agenda hebben aangepast aan de maatregelen rond de coronacrisis, doen ze toch hun best volk en vaderland een hart onder de riem te steken.

Het opmerkelijkst is wel het telefoontje dat koning Willem-Alexander liet uitgaan naar het Duitse bedrijf Dräger, gespecialiseerd in beademingsapparatuur. Dat wordt momenteel platgebeld door functionarissen die apparatuur voor hun land willen kopen. Volgens Dräger hebben "ontelbare ministers uit alle mogelijke landen gebeld en dit weekeinde de koning van Nederland." In de eerste plaats: kudos, majesteit. En bedankt. En ten tweede: hoe gaat zo'n telefoontje? Zegt hij dan: 'Hallo, hier de koning van Nederland'? RVD, kom er maar in!

Article continues after the ad

De Denen deelden een leuk filmpje waarin ze de adviezen nog maar eens herhaalden ("Handen wassen, afstand houden"), maar vooral de kinderen de show stalen.

En de Griekse royals vermaken zich met muziek, vermoedelijk in hun huis op de Bahamas. 

Vader Habsburg is hersteld van het coronavirus, tot vreugde van zijn zoon. 

De Wessex'jes staken de zorg een hart onder de riem.

De Noorse Royals werken thuis in Skaugum…

… kroonprins Haakon met een van de labradoedels aan zijn voeten en leuk uitzicht over het water…

… en kroonprinses  Mette-Marit is aan het weven geslagen #huisvlijt

Ook prins Carl Philip en prinses Sofia werken zoveel mogelijk thuis, de prins voor zijn designbedrijf…

…Soof aan haar goede doelen. Ze houden allebei kantoor in de serre van hun huis, Villa Solbacken. Wat qua lichtval op het scherm misschien alleen even voor de foto was?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Prinsparet (@prinsparet) op

Het stel ging ook nog op werkbezoek, in Zweden gelden minder strenge maatregelen dan elders…

…zodat ook kroonprinses Victoria en prins Daniel er ongestoord op uit konden (Vic is echt héél slecht in social distancing)…

…al deelden ook zij kiekjes...

...van hun thuiswerkplek...

...en een handen-was-momentje met prinses Estelle en prins Oscar.

Thuiswerkkiekjes kwamen eveneens uit Anmer Hall, het buitenverblijf van de Cambridge'jes, waar zowel prins William…

…als hertogin Kate (de schrijfmap is van Aspinal, maar wat is dat voor een beeldige rij boeken* op haar bureau?) een hotline hebben met hun goede doelen die zich met mentale gezondheid bezig houden "omdat social distancing en zelfisolatie mentaal een hele uitdaging kunnen zijn."  Samen met Mind hebben ze zich als doel gesteld 5 miljoen pond in te zamelen, ter ondersteuning van mensen met psychische klachten door de coronabeperkingen. 

*Update: Nouveau-lezeres Margreet heeft verstand van boeken én royal bureauzaken en meldt dat het gaat om Penguin Clothbound Classics, speciale edities gebonden in een kaft die is ontworpen door Corlie Bickford-Smith. Kate heeft onder andere A Christmas Carol and Other Christmas Writings, Sense and Sensibility, Picture of Dorian Grey, The Hound of the Baskervilles en The Odyssey op haar bureau staan. Dat ze nog aan werken toekomt! 

Foto's (c) Brunopress, koningshuizen assorti

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in