Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Victoria takes NL (met de hulp van prins Constantijn)

Geen staatsbezoek, wel een prinselijke ontvangst. Kroonprinses Victoria van Zweden is vanochtend vroeg gearriveerd in onze hoofdstad voor een uitgesteld bezoek van twee bomvolle dagen. En als we bomvol zeggen dan bedoelen we ook écht bomvol. De prinses maakte rond de klok van half tien haar opwac...

Prinses Victoria takes NL (met de hulp van prins Constantijn)

Geen staatsbezoek, wel een prinselijke ontvangst.

Kroonprinses Victoria van Zweden is vanochtend vroeg gearriveerd in onze hoofdstad voor een uitgesteld bezoek van twee bomvolle dagen. En als we bomvol zeggen dan bedoelen we ook écht bomvol.

De prinses maakte rond de klok van half tien haar opwachting bij het Amsterdamse stadhuis voor een ontmoeting met Zweedse en Nederlandse zakenlieden. Dat moet haast gepaard zijn gegaan met de nodige espresso's, want gisteravond stond ze nog vol in klederdracht naast haar familie voor de Zweedse Nationale Dag.

Veel lucht zit er niet in haar programma deze twee dagen, waarin ze naast Amsterdam ook Den Haag en Rotterdam aandoet. Natuurlijk stapte ze aan de Amstel direct in een bootje om duurzaam Amsterdam in zich op te nemen (onder andere Schoonschip met zijn woonboten), maar ze toog ook naar het Olympisch Kwartier.

Daar werd ze opgewacht door prins Constantijn, 'chief problem officer' van het bedrijf TechLeap, dat start-ups in de techwereld helpt. De focus op fondsenwerving voor vrouwelijke ondernemers vindt Victoria met name intrigerend.

De middag wordt al niet veel rustiger dan de ochtend, en vanavond schuift Victoria aan voor een heus galadiner in Hotel Okura. Nou klinkt dat misschien als een gelegenheid waarbij Willem-Alexander of Máxima ook aanschuiven, maar dit is geen staatsbezoek. Dus viert Victoria in haar royal-eentje het zestigjarig bestaan van de Zweedse Kamer van Koophandel.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in