Frozen-sferen, daar in het Deense.

Koos Máxima voor relaxte, uit het leven gegrepen portretten voor haar vijftigste verjaardag, kroonprinses Mary van Denemarken kiest de andere weg en gaat full glam.

De Australische beauty die in 2004 trouwde met kroonprins Frederik poseerde onlangs samen met haar prins in Amalienborn voor een prachtige serie foto's van fotograaf Hasse Nielsen.

Article continues after the ad

Solo in een Frozen-look compleet met tiara, diamanten, erelint én een broche van schoonmoeder Margrethe. Samen met haar man-in-uniform (met wie de vonken er nog altijd van af spatten). En chic in zwart-wit. Van dit soort plaatjes krijgen we nooit genoeg.

Zaterdag wordt de prinses officieel vijftig. Dat wordt onder andere gevierd met een mooi officieel fotoboek en de nodige interviews. Maar deze foto's zeggen toch wel meer dan duizend woorden. Statig, gala... klassiek maar toch modern. Het laat maar zien wat Frederik en Mary straks als koningspaar willen uitstralen.

Dit is de Royal 50. Een plaatje.

Beeld: Hasse Nielsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in