Prinses Irene loopt zondag mee met de grote klimaatmars in Amsterdam. Dat heeft ze bekendgemaakt in een filmpje dat Claudia de Breij donderdag via sociale media heeft verspreid.

In de video kondigt Irene samen met cabaretière De Breij aan het initiatief te steunen. "We gaan alle twee zondag de klimaatmars lopen," zegt Irene. "Omdat ik vóór ben. En omdat ik trouw ben aan de aarde."

Mars van bijna drie kilometer

De mars van bijna drie kilometer roept op tot een actiever klimaatbeleid in Nederland en gaat van start op de Dam, zo meldt blauwbloed.eo.nl. Voorafgaand aan de Klimaatmars is er een kort podiumprogramma met optredens van de cabaretière en rapper Typhoon.

Daarnaast spreken de jongeren die twee weken geleden de klimaatmars hielden op het Malieveld. Ook houdt wetenschapper Heleen de Coninck, die meeschreef aan het grote IPCC-klimaatrapport, een korte toespraak.

Lees ook: The Queen goes digital: dit is haar eerste Instagrampost

Article continues after the ad

BN'ers

Ruim 56.000 mensen hebben via Facebook aangegeven het initiatief te steunen. Zo’n 16.000 mensen zeggen naar de Dam te komen. 

Diverse BN'ers hebben op social media gemeld het initiatief te steunen of mee te lopen, onder wie Paul de Leeuw, Bert Visscher, Georgina Verbaan, Thekla Reuten, Dinand Woesthoff en Jim van der Zee.

Ook fractieleiders Jesse Klaver, Lodewijk Asscher en Rob Jetten zijn zondag aanwezig.

Bronnen: ANP en blauwbloed.eo.nl
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in