Prinses Irene loopt zondag mee met de grote klimaatmars in Amsterdam. Dat heeft ze bekendgemaakt in een filmpje dat Claudia de Breij donderdag via sociale media heeft verspreid.

In de video kondigt Irene samen met cabaretière De Breij aan het initiatief te steunen. "We gaan alle twee zondag de klimaatmars lopen," zegt Irene. "Omdat ik vóór ben. En omdat ik trouw ben aan de aarde."

More content below the advertising

Mars van bijna drie kilometer

De mars van bijna drie kilometer roept op tot een actiever klimaatbeleid in Nederland en gaat van start op de Dam, zo meldt blauwbloed.eo.nl. Voorafgaand aan de Klimaatmars is er een kort podiumprogramma met optredens van de cabaretière en rapper Typhoon.

Daarnaast spreken de jongeren die twee weken geleden de klimaatmars hielden op het Malieveld. Ook houdt wetenschapper Heleen de Coninck, die meeschreef aan het grote IPCC-klimaatrapport, een korte toespraak.

Lees ook: The Queen goes digital: dit is haar eerste Instagrampost

BN'ers

Ruim 56.000 mensen hebben via Facebook aangegeven het initiatief te steunen. Zo’n 16.000 mensen zeggen naar de Dam te komen. 

Diverse BN'ers hebben op social media gemeld het initiatief te steunen of mee te lopen, onder wie Paul de Leeuw, Bert Visscher, Georgina Verbaan, Thekla Reuten, Dinand Woesthoff en Jim van der Zee.

Ook fractieleiders Jesse Klaver, Lodewijk Asscher en Rob Jetten zijn zondag aanwezig.

Bronnen: ANP en blauwbloed.eo.nl
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Er zijn van die print die nóóit out of style gaan. De polka dot is er zo een. En dat weten deze royal-dames maar al te goed.

Van Máxima tot Mette Marit, allemaal werden zij in variaties van de polka dot gespot. En afgelopen week deed zelfs koningin Elizabeth blij mee. Een klassieker voor in ieders kast, kortom.

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prins Bernhard tijdens De Hollandse 100 in 2018. 

Prins Bernhard doet vandaag mee aan De Hollandse 100 in en rond Thialf in Heerenveen. De prins gaat tien kilometer schaatsen en negentig kilometer wielrennen.

“Laatste training voor De Hollandse 100,” zo liet Bernhard van Oranje donderdag weten op Instagram. Op de foto, die gemaakt werd op de Jaap Edenbaan in Amsterdam, staat hij in starthouding klaar voor de vijfde editie van de inzamelingsactie voor wetenschappelijk onderzoek naar lymfklierkanker. 

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Last training for the #dehollandse100 @jaapedenijsbaan for coming sunday at @thialfheerenveen @lymph_co team @levi9it

Een bericht gedeeld door Bernhard van Oranje (@bernhardvanoranje) op

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Met team @lymph_co op het ijs voor #dehollandse100 Foto @edwinsmulders www.dehollandse100.nl

Een bericht gedeeld door Bernhard van Oranje (@bernhardvanoranje) op


Non-Hodgkin-lymfoom

De prins kreeg zelf in de zomer van 2013 het non-Hodgkin-lymfoom (NHL), een zeldzame vorm van lymfklierkanker. Hij wist in 2015 te genezen en richtte de stichting Lymph&Co op die geld inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. 

Hele gezin doet mee

Bernhard en zijn vrouw Annette schaatsen en fietsen vandaag mee. Ook hun zonen Samuel (14) en Benjamin, die deze week elf is geworden, hebben zich opgegeven voor het sportieve evenement. 

Lees ook: Zó krijg je als 40+'er betere botten

Ook Margriet en Pieter-Christiaan zijn deelnemers

Ook moeder prinses Margriet en broer prins Pieter-Christiaan behoren tot de deelnemers. Prins Jaime en zijn zus prinses Margarita hebben financiële steun gegeven.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

My mother will also join in #dehollandse100 by @lymph_co 💪🙏

Een bericht gedeeld door Bernhard van Oranje (@bernhardvanoranje) op

 

Monique des Bouvrie

Onder anderen Monique des Bouvrie en Simon Keizer zijn ambassadeurs van Lymph&Co. Monique wist ook te genezen van lymfklierkanker. De moeder van Simon leidt aan de ziekte. 

Streefbedrag

Vrijdagavond was al 253.619 euro opgehaald met De Hollandse 100, het streefbedrag was 250.000 euro. Het geld gaat naar een vierjarig onderzoek van Marianne Bos aan het UMC Utrecht naar vaccins voor verschillende vormen van lymfklierkanker bij volwassenen en kinderen. Voor dit onderzoek werkt de groep uit het UMC Utrecht samen met onderzoekers uit het Prinses Máxima Centrum.

Bronnen: BuzzR, vorsten.nl, dehollandse100.nl
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in