Vanaf augustus naar de Koninklijke Militaire School.

Het is het geijkte pad van een troonopvolger: een tijdje militaire dienst hoort erbij. Kroonprinses Elisabeth van België begint op 31 augustus aan de Koninklijke Militaire School,  samen met een honderdtal promotiegenoten, aan haar eerste jaar sociale en militaire wetenschappen. 

Het hof bedankte in een tweet alle leerkrachten en medestudenten voor 2 mooie jaren aan het Atlantic College in Wales waar ze twee jaar op kostschool heeft gezeten.

Article continues after the ad

Een tijdje militaire dienst is een 'rite of passage' voor vrijwel iedereen die ooit de troon bestijgt, al is het voor meisjes nog minder gebruikelijk dan voor jongens. Om alvast in conditie te komen, heeft ze hardlopen omarmd.

Haar vader koning Filip schopte het bij de luchtmacht tot gevechtspiloot.

De enige andere prinses van Elisabeths leeftijd die voor het leger koos, is prinses Salma van Jordanië, dochter van koning Abdullah (hij speldt haar hier haar brevet op) en koningin Rania. Salma is geen troonopvolger, ze wil gewoon haar land dienen.

Foto's (c) Belgische Monarchie, Jordaanse Monarchie

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in