Prinses Delphine met Sander Bos, haar coach in 'Dancing with The Stars' © SBS
Prinses Delphine met Sander Bos, haar coach in 'Dancing with The Stars' © SBS

Nieuwe royals? Ze blijven voor verrassingen zorgen!

Royals, dat waren toch zedig kijkende levende standbeelden die elk risico vermeden? Nou, no more. Prinses Delphine (53) ontpopte zich op de Belgische Nationale Dag al als een blikvanger die zich kon meten aan haar kleurrijke kunst.

En ze heeft nog meer in petto voor volk en vaderland. Delphine danst mee in Dancing With The Stars. Twee jaar geleden bedankte ze nog, maar nu heeft ze toegezegd, op voorwaarde dat ze er de Make-A-Wish Foundation mee kon steunen. Voor toestemming vragen aan het paleis is Delphine wat te autonoom: "Ik heb hen geïnformeerd dat ik zou deelnemen."

Article continues after the ad

Delphine met haar vader, oud-koning Albert en zijn vrouw Paola

De voorbereidingen vallen haar zwaar: Delphine heeft corona gehad en is nog altijd erg moe, ze miste al 36 uur les, ook omdat ze nog dingen moest doen voor de Make-A-Wish Foundation "maar ik geef niet op."

En afgaand op haar traject richting paleis en prinsessentitel is ze inderdaad een volhouder. Zelf zegt ze: 'Mijn knowhow beperkt zich tot enkele, vaak ongemakkelijke, danspasjes op trouwfeesten en recepties'. Maar insiders beweren dat ze beslist geen stijve hark is, dus dat is alvast veelbelovend.

Delphine met haar halfbroer, koning Filip (c) Belgische Monarchie

Waarom zei ze nu wel ja op het verzoek van de programmamakers? "Ik besefte dat mijn aarzeling vooral uit schrik voortkwam," zegt ze in Het Laatste Nieuws. "Schrik dat ik te oud zou zijn, en dat ik mezelf compleet belachelijk zou maken. Maar ik heb mijn moed bij elkaar geraapt en neen gezegd tegen de schrik. Dat ik door mijn deelname een kind kan helpen om een bijzondere wens te verwezenlijken, gaf me extra moed."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in