Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Charlene spreekt voor het eerst over haar gezondheid

'En zullen we het ook maar even over de roddels hebben?' Prinses Charlene van Monaco (44) heeft een zwaar jaar achter de rug. Ze vertrok begin 2021 naar Zuid-Afrika ter ondersteuning van een wildlifeproject waar ze beschermvrouw van is en kwam terecht in een schier eindeloze cirkel van KNO-infect...

Prinses Charlene spreekt voor het eerst over haar gezondheid

'En zullen we het ook maar even over de roddels hebben?'

Prinses Charlene van Monaco (44) heeft een zwaar jaar achter de rug. Ze vertrok begin 2021 naar Zuid-Afrika ter ondersteuning van een wildlifeproject waar ze beschermvrouw van is en kwam terecht in een schier eindeloze cirkel van KNO-infecties en operaties die haar tien maanden in Zuid-Afrika hielden.

Toen ze in oktober terugkeerde in Monaco was ze zo verzwakt dat ze al heel snel doorreisde naar een Zwitserse kliniek, om daar verder te worden behandeld en aan te sterken. Sinds een paar weken is ze weer thuis en wordt ze ook weer in het openbaar gezien, al doet ze het nog heel rustig aan.

'Ik wil niet te hard van stapel lopen. Het is een lange, moeilijke en erg pijnlijke weg hiernaartoe geweest'

"De staat van mijn gezondheid is nog broos," zegt ze in Monaco-Matin. "Ik wil niet te hard van stapel lopen. Het is een lange, moeilijke en erg pijnlijke weg hiernaartoe geweest."

Over het feit dat ze nog niet heel vaak in beeld is geweest: "Nadat ik terugkeerde in het prinsdom, heb ik al mijn energie gericht op mijn kinderen, mijn man en mijn gezondheid, omdat die prioriteit voor me hebben."

Geruchten over een scheiding of een verhuizing kaartte de prinses zelf aan. "Willen jullie het hebben over de roddels over een scheiding of mijn nieuwe huis in Zwitserland?" vroeg ze gekscherend aan plaatselijke reporters. "Ik vind het nog altijd pijnlijk dat sommige media dit soort geruchten verspreiden over mijn leven en mijn relatie. We zijn ook maar mensen, net als iedereen en zoals bij iedereen hebben we emoties en zwakke momenten. Het verschil met anderen is dat onze familie bij het minste of geringste het nieuws haalt."

Over de geruchten dat Albert een 'ultravertrouwelijk' contract zou hebben getekend waarin hij haar 10 miljoen euro per jaar zou betalen om haar royal plichten te blijven vervullen, zegt ze: "Mijn man en ik hebben deze boosaardige berichten samen besproken en hij heeft er alles aan gedaan om mij en onze kinderen te beschermen. Ik ben heel blij om weer thuis te zijn in Monaco en bij mijn gezin te zijn. Ik heb veel positieve en warme steunbetuigingen mogen ontvangen toen ik weg was en ik wil iedereen bedanken voor alle support."

Foto's (c) PPE Agency, Getty Images, Paleis Princier

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in