Prinses Charlene van Monaco
Prinses Charlene van Monaco

Hare Doorluchtige Hoogheid is écht de coolste royal fashionista.

In Monaco is vandaag de Nationale Dag gevierd met heel veel schattige kleine Grimaldi'tjes én de gebruikelijke plechtige momenten.

Serene showstopper was prinses Charlene in een volledige witte outfit: modern, sober, strakke lijnen, een hoed die je niet op zo'n moment zou verwachten - het was verrassend en beeldig. Links prinses Caroline van Hannover (geboren van Monaco) in lichtblauw.

Article continues after the ad

Label ID's volgen zodra we al dit moois hebben ontcijferd.

Prins Jacques droeg zijn eerste uniform…

…compleet met indrukwekkend hoofddeksel.

Zijn moeder had hem er even mee geholpen...

...en zijn vader was apetrots...

...op zijn lieve kleine opvolger. 

En uiteraard werd er veel gewuifd.

Jacques'zus prinses Gabriella had haar tasje bij zich: vrouw naar ons hart.

En zag ook nog kans om er een kledingwissel tegenaan te gooien door haar jas uit te trekken: veelbelovend prinsesje...

...ook omdat ze gezegend is met groot wuiftalent voor volk en vaderland.

Charlene was niet de enige die voor wit had gekozen. Tatiana Santo Domingo, vrouw van Andrea Casiragi, schoondochter van prinses Caroline, verraste ook met deze minimalistische look. Normaal gesproken is Tatiana uit te tekenen in boho-maxi-jurken, maar dit staat haar óók uitstekend #chic.

Van links naar rechts: Beatrice Borromeo is een gestreepte cape, Marie Chevallier-Ducruet, Pierre Casiraghi en prinses Alexandra.

Alexandra van Hannover, dochter van prinses Caroline en Ernst-August van Hannover, was vooraf even leuk met de krultang in de weer geweest.

Het was voor het eerst dat Marie Chevallier bij de officiële viering was. Ze trouwde vorig jaar met Louis Ducruet (rechts), lievelingsneef van prins Albert en zoon van prinses Stéphanie van Monaco (links).  

Prinses Caroline met haar kleinzoontjes van zoon Pierre Casiraghi (rechts) en Beatrice Borromeo (links). Pierre heeft Stefano op de arm, Caroline Francesco. Schitterend door afwezigheid: Caroline's dochter Charlotte en haar gezin.

En je kunt niet zeggen dat de Grimaldi's niet populair zijn, gezien de opkomst voor de Nationale Dag.

Foto's (c) ANP, Palais Princier

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in